"Έκρυβε" τη μπάλα και…. μπορούσε κι άλλα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Σάσα άνοιξε το σκορ και ο Μπερτόγλιο ήρθε από τον πάγκο για να… καθαρίσει τους τρεις βαθμούς.

Επιστροφή στην… κανονικότητα και τις νίκες για τον ΑΡΗ, μόλις τρία 24ωρα μετά την… κρύα ήττα στη Λαμία. 

Με ωραίο ποδόσφαιρο και πλήρη κυριαρχία, οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 2-0 του Βόλου για την 15η αγωνιστική και παραμένουν σταθερά στη 2η θέση, φτάνοντας τους 32 βαθμούς. 

Ο Σάσα ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου, μία εμφάνιση που συνδύασε με το γκολ στο 18ο λεπτό για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία φάσεων για το 2-0, κυρίως με τον Σίλβα, για να έρθει ο Μπερτόγλιο από τον πάγκο και στο 81′ να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.  

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Επιστροφή Σάκιτς αλλά και Ματέο! (4-2-3-1)

Ο Αυστριακός ήταν η δεδομένη διαφοροποίηση της ενδεκάδας, με τον Άκη Μάντζιο να προχωράει σε μία ακόμα. Στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού “παιζόταν” μία θέση μεσοεπιθετικά και εν τέλει αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Μπερτόγλιο και να επαναφέρει τον 24χρονο άσσο στην ενδεκάδα, μαζί με τους Γκάμα και Σίλβα πίσω από τον προωθημένο Μάνο.

Πίσω στην άμυνα, πέραν του Σάκιτς οι Ρόουζ, Μπεναλουάν και Γκάνεα συμπλήρωναν την τετράδα μπροστά από τον Μπουσέ. Σάσα και Ματίγια ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής.

ΒΟΛΟΣ: Νέο πρόσωπο ο Μπουένο (4-2-3-1)

Ο 32χρονος Ισπανός επιθετικός έκανε ντεμπούτο με τους Θεσσαλούς στο “Βικελίδης”, καλύπτοντας ουσιαστικά το κενό που δημιουργήθηκε την αποχώρηση του Αμρ Ουάρντα. 

Ο Κλέιμαν ήταν στο τέρμα. Ντεντάκης-Φεράρι οι πλάγιοι μπακ και ο Σάντσεθ με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Ριένστρα και Μπαριέντος ήταν τα δύο χαφ, με τους Μπαρτόλο, Μπουένο και Περέρα τριάδα πίσω από το προωθημένο Δουβίκα. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

“Κρύφτηκε” η μπάλα, προβάδισμα με Σάσα!

Επειτα από ένα ανιαρό και “άδειο” πρώτο τέταρτο στο ματς, ο Βραζιλιάνος χαφ δημιούργησε την πρώτη τελική του ΑΡΗ στο 15′ -σουτ που μπλόκαρε ο Κλέιμαν-  και στην δεύτερη βρέθηκε στο σωστό σημείο για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν υποδειγματικά τη μπάλα, ο Γκάνεα γέμισε στην περιοχή και ο Σάσα σε δεύτερο χρόνο σκόραρε με αριστερό σουτ για το 1-0.

Πήρε φόρα και έψαχνε το δεύτερο

Το γκολ αποδείχθηκε σημαντικό για την ψυχολογία των “κιτρινόμαυρων”, αναζητώντας επίμονα και ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα. 

Στο 23′ είχαν διπλή ευκαιρία για να το πετύχουν, με τον Κλέιμαν να διώχνει σε πρώτο χρόνο την προσπάθεια του Μάνου και στη συνέχεια το σουτ του Γκάνεα βρήκε στα σώματα.

Εχασε το 2-0 για… χιλιοστά! 

Ο Σίλβα ήταν μόνιμος “πονοκέφαλος” για τη δεξιά πλευρά του Βόλου στο 38′ από δημιουργός παρολίγο να γίνει εκτελεστής. Ο Πορτογάλος κινήθηκε διαγώνια στην περιοχή και βγήκε απέναντι από τον Κλέιμαν, με τον πλασέ του να περνάει χιλιοστά έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Τα έχανε ο Σίλβα, ακίνδυνος ο Βόλος

Οι χαμένες ευκαιρίες του ΑΡΗ συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, μαζί με την ανυπαρξία του Βόλου ο οποίος παρέμενε κακός επιθετικά και έβλεπε τους αντίπαλους αμυντικούς να χαλούν ό,τι πήγαινε να φτιάξει.

Ο Σαντέ Σίλβα είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 52′, όταν ο Ματίγια τον έβγαλε σε θέση βολής αλλά πάλι είδε τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 59′ ο Πορτογάλος επιχείρησε να απειλήσει από πολύ πλάγια θέση και ανάγκασε τον Κλέιμαν να απομακρύνει, με τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει το ριμπάουντ και τη μπάλα να βρίσκει στα σώματα. 

Ο Μάντζιος… φρέσκαρε την επίθεση και ο Μπερτόγλιο έδιωξε το άγχος. 

Οπως με τη Λαμία έτσι και κόντρα στον Βόλο ο προπονητής του ΑΡΗ ξεκίνησε με τρεις μαζεμμένες αλλαγές, περνώντας τους Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Τζέγκο ώστε να “φρεσκάρει” την επίθεσή του και να βρει στον χώρο το δεύτερο γκολ.

Ο Μπερτόγλιο είδε στο 80′ τον Κλέιμαν να διώχνει σωτήρια το κοντινό πλασέ που επιχείρησε αλλά δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά ένα λεπτό αργότερα. Ο Αργεντινός με τρομερή ατομική προσπάθεια “άδειασε” έναν αντίπαλό του και βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, σκοράροντας για το 2-0 και τελειώοντας ουσιαστικά το ματς για τον ΑΡΗ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56′ Σάσα, 60′ Γκαρσία/28′ Μπουένο, 37′ Περέα, 64′ Μπαριέντος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 18′ Σάσα, 81’/-

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα (90’+1′ τσαγκαλίδης), Ματίγια, Γκάμα (73′ Τζέγκο), Σίλβα (88′ Λόπεθ), Ματέο (73′ Μπερτόγλιο), Μάνος (74′ Μαντσίνι)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες, Ντεντάκης, Μπαριέντος, Ριένστρα, Περέα (74′ Μαρτίνες), Μπαρτόλο (88′ Γκρίλο), Δουβίκας, Μπουένο (46’Σάντος)

Προτεινόμενα Άρθρα