To… extreme makeover του Ντουάρτε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λίριν Ντουάρτε μπήκε επίσημα σε νέο καθεστώς στον ΑΡΗ.

Η συζήτηση με τη διοίκηση και η αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, μετά τις ενέργειες του κ. Τουμαζάτου, δημιουργούν μία νέα βάση στη συνύπαρξη των δύο πλευρών. Αυτό όμως αφορά το οικονομικό κομμάτι. Διότι υπάρχει και το αγωνιστικό. 

Η σχέση ΑΡΗ και Ντουάρτε ξεκίνησε να μπαίνει σε νέα βάση εδώ και καιρό, με την προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος για να επανέλθει σε κατάσταση… ποδοσφαιριστή. 

Εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες ο Ολλανδός μέσος χύνει ιδρώτα στο Ρύσιο, ώστε να από τη μία να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του και από την άλλη να επαναφέρει το σώμα του σε αγωνιστική κατάσταση.

Αυτό βέβαια δεν το κάνει μόνος του, αλλά υπό την επίβλεψη κυρίως δύο ατόμων που έχουν πάρει επ ώμου την αποκατάσταση του παίκτη. Τον γιατρό της ομάδας, Γιάννη Χρήστου, και τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Τάσο Κατσικά. 

Ο δεύτερος ειδικά έχει περάσει πολλές ώρες στο γυμναστήριο του Ρυσίου με τον Ντουάρτε, σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με το κομμάτι της αποθεραπείας αλλά και της φυσικής του κατάστασης. 

Ο Ολλανδός χαφ έχει φτάσει σε σημείο που έχει χάσει εννέα κιλά, αύξησε τη μυική του μάζα ενώ το λίπος του έχει πέσει στο 15% από το 24% που είχε κατά την άφιξη του στην ομάδα αλλά και σε μεγάλο κομμάτι της περσινής σεζόν. 

Ολα βέβαια γίνονται βάσει του προγράμματος και του πρωτοκόλλου που έχει καταρτήσει ο γιατρός της ομάδας, ο οποίος επιβλέπει την επανένταξη του Ντουάρτε και περιμένει να έρθει ο Μάρτιος όταν και θα δοθεί το τελικό “οκ” για να τεθεί ο παίκτης στη διάθεση του προπονητή. 

Ο παίκτης αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα πρόγραμμα με μπάλα και με στόχο να μπαίνει σταδιακά στους ρυθμούς της ομάδας, με αποκορύφωμα τον ερχόμενο Μάρτιο. 

Μένει να φανεί εάν το στοίχημα θα κερδιθεί…. 

Προτεινόμενα Άρθρα