Χιμένεθ: "Πολύ δύσκολο παιχνίδι, έχει πολύ καλή ομάδα ο ΑΡΗΣ" (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο τεχνικός της ΑΕΚ επανέλαβε μάλιστα αρκετές φορές την σημασία της διαχείρισης των αποδυτηρίων της Ένωσης.

Για την κατάσταση στην ομάδα: “Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Όταν κερδίζεις, αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο, που έχει μια καλή ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Τελείωνει το ένα παιχνίδι, έρχεται το επόμενο. Είναι μια συνεχής διαδικασία.”

Για τις μεταγραφές και τις επιλογές της ΑΕΚ στο τρέχον ρόστερ:

“Είναι πολύ εύκολο να βγάλεις μια ενδεκάδα, αν έχεις 1 ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση. Εγώ προτιμώ να έχω πολλά “προβλήματα” για το ποιόν θα αποφασίσω, αφού αυτό σημαίνει ότι θα έχω διαθέσιμους πολλούς ποδοσφαιριστές. Το πλέον σημαντικό δεν είναι να κάνεις μια ενδεκάδα, αλλά να διαχειριστείς τα αποδυτήρια. Όταν έχουμε τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να ανταποκριθούν σε εμένα που είμαι απαιτητικός, αν δεν είναι έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, είναι ανησυχητικό. Δεν έχουμε χρόνο για να χάσουμε, οπότε πρέπει να ρισκάρουμε και μπορεί να χάσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές στην διαδρομή.”

Για το αν τα συνεχόμενα παιχνίδια κάνουν πιο εύκολη την διαχείριση των ποδοσφαιριστών:

“Αν κάνεις καλή διαχείριση ναι. Το θέμα δεν είναι να κάνεις μόνο καλή διαχείριση, αλλά να παίρνει και τα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός των δύο, κάνει τα πράγματα καλά. Το καλύτερο είναι να έχεις μια έτοιμη ομάδα, με έναν σωστό σχεδιασμό και να έχεις δυνατούς παίκτες. Όπως και να έχουν συγκέντρωση για την ομάδα.”

Για το πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί το ρόστερ του:

“Είναι καλό που θέλουν να παίξουν όλοι. Το πρώτο που θέλω να πω, είναι ότι εγώ δεν είμαι σύμφωνος με τον σχεδιασμό που έχει γίνει στην ομάδα. Αν είναι να παίξεις 4-3-3, γιατί να χρειάζεσαι τόσους πολλούς επιθετικούς. Αν επιλέξεις να παίξεις με 4-3-3, αυτό σημαίνει ότι δύο από τους επιθετικούς σου δεν πρέπει να παίζουν σε κάθε παιχνίδι. Το βασικό είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και έναν διαφορετικό σχεδιασμό για του χρόνου. Το βασικό είναι να έχουμε 2 ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση και όχι να ψάχνεις ποιος παίζει και σε άλλη θέση πέρα από τη δική του. Συνήθως, οι προπονητές σκέφτονται το παρόν, αλλά πρέπει να σκέφτεσαι και το παρόν και το μέλλον.”

Για το αν έχει επικοινωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

“Μιλάμε με τον κ. Μελισσανίδη. Με κάλεσε όταν χρειάστηκε μια αλλαγή. Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ, έγινα στην πορεία ΑΕΚ. Γνωρίζει ότι θέλω το καλύτερο για την ομάδα. Όχι μόνο στο σήμερα αλλά και στο αύριο.”

Για το αυριανό (14/1) παιχνίδι με τον ΑΡΗ:

“Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εγώ πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να το λέμε, πρέπει να το κάνουμε και στον αγωνιστικό χώρο.”

Για το αν είναι το αυριανό παιχνίδι, μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της ΑΕΚ να επιστρέψει σε διεκδίκηση τίτλου:

“Είναι άλλη μια πιθανότητα που έχουμε για να επανέλθουμε ψηλά. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά γιατί το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά. Είναι ξεκάθαρο ότι αν πάρουμε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα και υπάρξει και ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει, συνεχίζεται. Θέλουμε φιλοδοξία για κάθε παιχνίδι.”

Προτεινόμενα Άρθρα