Κατώτερος των περιστάσεων…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ισόβαθμος πλέον ο ΑΡΗΣ με την Ένωση.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε τη δική του σημασία, αλλά ο ΑΡΗΣ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του εξ αναβολής αγώνα της 8ης αγωνιστικής. 

Με λιγοστές φάσεις μπροστά και το λάθος του Μπουσε στο γκολ του Λιβάι Γκαρσία με απευθείας φάουλ, οι “κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν με 0-1 και πλέι ισοβαθμούν με την Ένωση στη 2η θέση της βαθμολογίας. 

Η ομάδα του Μάντζιου δεν αξιοποίησε την ανωτερότητά της στο πρώτο μέρος, με κακή εμφάνιση στο δεύτερο.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΡΗ έκανε ο Νίκος Ιωάννου, περνώντας αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: “Μέσα” Ματίγια και Σούντγκρεν (4-2-3-1)

Χωρίς εκπλήξεις και με δύο νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο ΑΡΗΣ στο ντέρμπι με την Ένωση.

Ο Μπουσέ στο τέρμα. Ο Σούντγκρεν επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σάκιτς να μετατοπίζεται αριστερά και τους Ρόουζ-Μπεναλουάν στα στόπερ. Ο Ματίγια επανήλθε στα χαφ, δίπλα στον Σάσα. Ο Μαντσίνι διατηρήθηκε στην ενδεκάδα, πλαισιώνοντας τους Γκάμα και Σίλβα πίσω από τον Μάνο.

ΑΕΚ: Έκπληξη με Μαχαίρα αντί Μάνταλου (4-3-3)

Ο Χιμένεθ αιφνιδίασε τους πάντες λίγο πριν τη σέντρα, αφήνοντας τον Μάνταλο στον πάγκο και ξεκινώντας στη θέση του τον Μαχαίρα. 

Ο Αθανασιάδης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπακάκης στα δεξία της άμυνας και ο Λόπεζ στα αριστερά αντί του τιμωρημένου Ινσουά. Στα στόπερ ξεκίνησαν Νεντελτσιάρου και Σβάρνας, απόντος του Τσιγκρίνσκι.

Στην τριάδα του κέντρου ο Σιμόες ήταν ο κεντρικός χαφ, με τους Γαλανόπουλο και Κρίστισιτς ως εσωτερικούς μέσους. Γκαρσία και Μαχαίρας ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι λίγες φάσεις και η ανωτερότητα του ΑΡΗ

Ο ΑΡΗΣ φαινόταν ναι μεν κάπως κουρασμένος αλλά ήλεγχε το ματς σε όλο το πρώτο μέρος, με πολύ καλή παρουσία κυρίως ανασταλτικά. 

Πέραν της κλασσικής ευκαιρίας του 21′ και την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ -μπλόκαρε εύκολα ο Μπου΄σε- η ΑΕΚ έφερνε τη μπάλα στην περιοχή κυρίως με στημένες μπάλες αλλά χωρίς να δημιουργήσει άλλη καλή στιγμή. 

Ούτε ο ΑΡΗΣ βέβαια ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός, μη μπορώντας να αξιοποιήσει το δίδυμο Σβάρνα-Λάτσι στα στόπερ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Νεντελτσιάρου στο 20′.

Σημεία αναφοράς στο πρώτο μέρος είναι η φάση του 7′ με το λάθος γύρισμα στην άμυνα της Ένωσης και το κακό τελείωμα του Μάνου από δύσκολη θέση, όπως επίσης και η προσπάθεια του Σάσα στο 45’+2′ που πέρασε παράλληλα με την εστία του Αθανασιάδη.

Καλύτερη η ΑΕΚ, προβάδισμα με Γκαρσία

Η Ένωση μπήκε καλύτερα στην επάληψη, απέναντι σε έναν ΑΡΗ που έχασε την όποια ένταση είχε και δεν μπορούσε να πλησιάσει με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. 

Ούτε η ΑΕΚ βέβαια γινόταν ιδιαίτερα απειλητική, σε ένα δεύτέρος που είχε μόλις δύο σημεία αναφοράς. Και το ένα είναι το γκολ που πέτυχε η Ένωση.

Στο 65′ ο Μπουσέ κάνει λάθος εκτίμηση στο φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση άνοιξε το σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα. 

Το… μπέρδεμα με τις αλλαγές 

Στο 75′ ο Χιμένεθ σήκωσε Σάκχοφ και Ολιβέιρα, με τον Μπέμπεκ να επιτρέπει όμως μόνο την είσοδο του πρώτου. Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ δεν είχε δικαίωμα για άλλη διακοπή για αλλαγές. Οι διαβουλεύσεις ήταν πολλές, ο ΑΡΗΣ αρνήθηκε να διορθωεί το λάθος και όλα αυτά οδήγησαν σε οκτώ λεπτά καθυστερήσεων. 

Λίγο πριν το φινάλε η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Λιβάια, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκόραν Πατάκι (Κροατία), Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)
4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γκόραν Γκαμπρίλο
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+1′ Μπεναλουάν, 90’+4′ Σούντγκρεν/30΄Κρίστισιτς, 69′ Λιβάια, 86′ Γαλανόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/65′ Λιβάι Γκαρσία

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς (87′ Τζέγκο), Σάσα (87′ Ιωάννου), Ματίγια, Μαντσίνι, Γκάμα, Σίλβα (63′ Γκαρσία), Μάνος (75′ Λόπεθ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (20′ Λατσί), Λόπεζ, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (60′ Μάνταλος), Γκαρσία (75′ Σάκχοφ), Μαχαίρας (60′ Λιβάια), Ανσαριφάρντ

Προτεινόμενα Άρθρα