Η αγωνιστική κρίση πέρασε και ο ΑΡΗΣ επιστρέφει

από Περικλής Τράιος

Η εμφάνιση της ομάδα στη Ριζούπολη και η νίκη που πέτυχε επί του Απόλλωνα, δεν ήταν σημαντική απλά και μόνο γιατί πρόσθεσε τους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της ομάδας και τη διατήρησε στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η σημαντικότητα αυτής της νίκης, έχει να κάνει πάνω από όλα, με την ψυχολογία της ομάδας, γιατί ήρθε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό σημείο, όπου κάθε άλλο αποτέλεσμα, θα διατηρούσε όλη αυτή την αρνητική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Ήταν ένα περίεργο ματς με βάση τις συνθήκες και το κλίμα που είχαν δημιουργηθεί και απέναντι σε έναν αντίπαλο, μαχητικό, εξαιρετικά επικίνδυνο, που δίνει τον δικό του αγώνα για την παραμονή στη κατηγορία.

Ήταν πολλαπλά τα οφέλη από αυτή τη νίκη επί του Απόλλωνα, γιατί ακολούθησε αυτήν της περασμένης Τετάρτης επί του Αστέρα Τρίπολη για τον θεσμό του κυπέλλου. Αυτό το διπλό στη Ριζούπολη, ήρθε να δώσει μια σημαντική και απαραίτητη ένεση ηθικού σε όλο τον Οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ, στη διοίκηση, στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο. 

Για θυμηθείτε τι γίνονταν ακριβώς μια εβδομάδα πριν… Τι τοπίο είχαμε την περασμένη Δευτέρα, ποιες ήταν οι συνθήκες, ποια ήταν η κατάσταση που επικρατούσε και πως ήταν το κλίμα στις ημέρες που ακολούθησαν του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο η ομάδα έχασε, παρά τις 21 τελικές, το 71% κατοχή μπάλας, την απόλυτη κυριαρχία με τις 663 πάσες έναντι μόλις 294 των αντίπαλων, το 9-0 στα κόρνερ και όλα τα στατιστικά που ήταν συντριπτικά υπέρ του ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ βίωσε μια κρίση και πιστεύω, ότι ίσως σε κάποια σημεία, θύμισε το ξεκίνημα της χρονιάς με την εντός έδρας ήττα-σοκ και τον αποκλεισμό από την Κοβαλίβκα και όλα αυτά που είχαν ακολουθήσει.

Στο ξεκίνημα της περασμένη εβδομάδας, είχε διαμορφωθεί μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα που είχε φέρει η ομάδα, από το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου (εξαίρεση η νίκη επί του Βόλου) με αποκορύφωμα τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες στα ντέρμπι με Α.Ε.Κ. και Παναθηναικό, είχαν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, και αυτό είχε επηρεάσει την ψυχολογία ομάδας και κόσμου.

Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, από κάθε άποψη… Υπήρξε δυσαρέσκεια και στεναχώρια, στις τάξεις του κόσμου του ΑΡΗ, η οποία ήταν δικαιολογημένη, γιατί οι δυνατότητες που είχε δείξει μέχρι τώρα ο φετινός ΑΡΗΣ, δεν δικαιολογούσαν σε καμία περίπτωση αυτές τις εμφανίσεις και τις ήττες, ειδικά στον αγώνα με την Α.Ε.Κ.

Δεν θα ασχοληθώ κι ούτε με απασχολούν όλοι αυτοί οι κομπλεξικοί και γεμάτοι αντιαρειανά συμπλέγματα τύποι, όλοι αυτοί οι δηλωμένοι εχθροί του Συλλόγου, που τους έχει κάτσει στραβά αυτή η εκπληκτική πορεία που είχε πραγματοποιήσει ο ΑΡΗΣ στο πρώτο γύρο και βρήκαν την ευκαιρία για να εξωτερικεύσουν αμφισβήτηση, να βγάλουν κακία, να απαξιώσουν, να ειρωνευτούν και να χλευάσουν. Τους ξέρουμε. Γελάμε μαζί τους… 

Υπήρξε προβληματισμός και ανησυχία, προκειμένου η ομάδα να μην χάσει τον προσανατολισμό της και κυρίως να μην τεθεί σε κίνδυνο η χρονιά, που από το ξεκίνημα της είναι ονειρεμένη και χαρίζει όμορφες στιγμές και συγκινήσεις στους χιλιάδες οπαδούς του Συλλόγου.

Ήταν ξεκάθαρο, ότι όλη αυτή η κακή ατμόσφαιρα, μόνο με έναν τρόπο θα μπορούσε να ανατραπεί και να επανέλθουν όλα στην κανονικότητα τους : επιστροφή στις νίκες.

Ήρθαν λοιπόν αυτές οι δύο συνεχόμενες νίκες και έβαλαν ένα τέλος σε όλη αυτή τη κρίση και στο αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί. 

Η ομάδα, έδειξε αντανακλαστικά και αντέδρασε άμεσα. Με την εμφάνιση της τόσο στον αγώνα με τον Αστέρα (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο), όσο και με τον Απόλλωνα, έδειξε να συνέρχεται και κυρίως, να επανέρχεται στην κανονικότητα της. Αυτή δηλαδή που μας έχει συνηθίσει φέτος και απόλυτα δικαιολογημένα την έχει φέρει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και σε τροχιά πρωταθλητισμού. 

Ο ΑΡΗΣ, έδειξε ξανά, το γνώριμο φετινό του πρόσωπο, με κυρίαρχα στοιχεία, την σοβαρότητα που βγάζει σαν ομάδα, την αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο, την σταθερότητα που έχουν στην απόδοση τους, αλλά πάνω από όλα, την θέληση και την αποφασιστικότητα να χτυπάνε και να κερδίζουν κάθε αντίπαλο.

Η ομάδα έδειξε να επανέρχεται στο γνώριμο, σοβαρό, προσεκτικό και συγκεντρωμένο παιχνίδι της και ακριβώς για αυτό τον λόγο, την είδαμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, να κρατάει το μηδέν στην άμυνα και παραγωγικά, να σπάει αυτό το μίνι αρνητικό σερί των τριών αγώνων χωρίς γκολ.

Πέτυχε την έκτη νίκη εκτός έδρας, όσες δηλαδή είχε πετύχει άλλες δύο φορές τα τελευταία δέκα χρόνια, η μία πρόπερσι την περίοδο 2018-19 (Λαμία, Απόλλωνα, Ο.Φ.Η., Ξάνθη, Τρίπολη και Παναιτωλικό) και η άλλη την περίοδο 2010-11 (Καβάλα, Π.Α.Ο.Κ., Α.Ε.Κ., Κέρκυρα, Τρίπολη, Ξάνθη) και συνεχίζει… 

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι ότι η ομάδα,  έχοντας περάσει αυτή την αγωνιστική κρίση, με το κακό ξεκίνημα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή, είναι στη 3η θέση της βαθμολογίας σε απόσταση βολής και έναν βαθμό πίσω από τη δεύτερη θέση…

Αύριο, στις 7:30 παίζουμε με τη Λάρισα. Αυτή κι αν θα είναι σημαντική η νίκη, αν με το καλό επιτευχθεί. Με μια νίκη αύριο, η ομάδα φτάνει τους 39 βαθμούς και απλά περιμένει τα παιχνίδια των άλλων…

Πάνω από όλα όμως, με μία νίκη δείχνει ξεκάθαρα ότι επανήλθε μετά από αυτή την αγωνιστική κρίση που πέρασε και πατάει ξανά γερά στα πόδια της, ενόψει της συνέχειας.

Σαφώς και δεν είναι τίποτα εύκολο και δεν γίνεται τίποτα μόνο με τα λόγια. 

Με σοβαρότητα και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με πειθαρχία και σιγουριά στο παιχνίδι και φυσικά με αποτελεσματικότητα σε κάθε φάση, όλα θα πάνε καλά και ο ΑΡΗΣ θα γράψει την δωδέκατη φετινή του νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα