Κυρίαρχος…. πρόκρισης στους "8"!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καλή εμφάνιση, ευκαιρίες και δοκιμές από τον Μάντζιο.

Το Σάββατο… έπαθε. Και σήμερα έμαθε. 

Ο ΑΡΗΣ ήταν όσο σοβαρός έπρεπε στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, για την 1η φάση της διοργάνωσης, περνώντας με 0-2 από το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε στο 45′, για δεύτερη σερί φορά στην Τρίπολη, και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, για να έρθει ο Ματέο Γκαρσία στο 69′ και να “κλειδώσει” τη νίκη για τους “κιτρινόμαυρους”. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Αργεντινού για φέτος. 

Η εξέλιξη του ματς βοήθησε τον Άκη Μάντζιο να δώσει ανάσες αλλά και ευκαιρίες, με φόντο το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ (07/02).

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Αλλαγές σε όλες τις γραμμές (4-2-3-1)

Σχεδόν τη μισή ενδεκάδα άλλαξε ο Άκης Μάντζιος για τον επαναληπτικό με τον Αστέρα. Από τα νέα πρόσωπα ο Χουλιάν Κουέστα ήταν σημείο αναφοράς, παίρνοντας θέση κάτω από τα δοκάρια μετά από τέσσερις μήνες. Στα ακραία μπακ επανήλθε ο Σούντγκρεν αντί του Ιωάννου, μαζί με τον Σάκιτς. Νέο πρόσωπο στα στόπερ ο Δεληζήσης, δίπλα στον Ρόουζ.

Στη μεσαία γραμμή επανήλθε ο Χαβιέ Ματίγια, δίπλα στον Λούκας Σάσα. Ο Σίλβα αντικατέστησε τον Γκάμα και μαζί με τους Γκαρσία και Μπερτόγλιο ήταν η μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Δημήτρη Μάνο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ολικό “λίφτινγκ” από τον Ράσταβατς

Το… κοντέρ των αλλαγών από τον Σέρβο τεχνικό “έγραψε” “επτά”, συγκριτικά με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον αγώνα πρωταθλήματος πριν από λίγες ημέρες. 

Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Κώτσικρας και Τασουλής ήταν οι ακραίοι μπακ, με τους Σουάρεθ και Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας.

Ο Μπελόκ με τον Βαλιέντε ήταν η δυάδα στα χαφ. Κρέσπι και Αλί Μπάμπα ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Ριέρα στον άξονα λίγο πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εικόνα… καρμπόν με το πρωτάθλημα

Οπως και το περασμένο Σάββατο, το πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή του ΑΡΗ και έναν Αστέρα ακίνδυνο που απείλησε μονάχα με με την κεφαλιά του Σουάρεθ (42′) από κόρνερ του Κρέσπι και με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά.

Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν αυτοί που είχαν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια και προσπαθούσαν με υπομονή -και κρατώντας τη μπάλα κάτω- να φτάσουν στην περιοχή του Παπαδόπουλου.

Η πρώτη καλή στιγμή του ΑΡΗ καταγράφηκε στο 18′, με το Μπερτόγλιο να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει δύσκολα χαμηλά αριστερά στη γωνία του. Έντεκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Αστέρα βρήκε ισά ίσα τη μπάλα στο σουτ του Σάκιτς για να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Μάνος το “τελείωσε”

Η όλη υπόθεση για τον ΑΡΗ ήταν ένα γκολ, ώστε να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του και να αναγκάσει τον Αστέρα να ψάξει τέσσερα τέρματα ώστε να προκριθεί. Και… χτύπησε δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα. 

Σε ακόμη μία ωραία ανάπτυξη από τον άξονα, ο Σούντγκρεν πέρασε στην περιοχή για τον Μάνο και αυτός με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1, αλλάζοντας ριζικά το υπόλοιπο του αγώνα.

Σταδιακά οι αλλαγές από τον Μάντζιο

Το 0-1 επέτρεψε τον προπονητή του ΑΡΗ να αρχίσει νωρίς τις αλλαγές με σκοπό να δώσει ανάσες αλλά και ευκαιρίες, περνώντας αρχικά τους Τζέγκο και Μπακούτση λίγο πριν το 60′.

Ανοιξε λογαριασμό ο Ματέο

Ο Αργεντινός ήταν εκ των διακριθέντων του ΑΡΗ σε ένα ακόμη παιχνίδι, συνδυάζοντας αυτή την εμφάνιση και με ένα γκολ. Το πρώτο του για φέτος.

Στο 69′ ο Μπακούτσης τράβηκε πάνω του τρεις παίκτες, πέρασε για τον Μάνο και αυτός εν συνεχεία στον Γκαρσία που ¨τσίμπησε” τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το τελικό 0-2. 

Στα… καπάκια ο Μάντζιος πέρασε τους Κάτσε, Μπαγκαλιάνη και Γκάνεα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-3-3 και κάνοντας κάποιες ακόμα δοκιμές μέχρι το φινάλε του ματς, όπως την παρουσία του Σάκιτς στα χαφ. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημήτρης Μαυρουδής (Ηρακλείου)
4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13΄Μπέλοκ, 76′ Φερνάντεθ/17′ Γκαρσία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/45΄Μάνος, 69′ Γκαρσία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ (58′ Αλάγκμπε), Βαλιέντε (70′ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (70′ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (58′ Τίλικα), Μπαράλες (80′ Σίτο)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος):Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ (70′ Μπαγκαλιάνης), Σάσα (58′ Μπακούτσης), Ματίγια (71′ Γκάνεα), Σίλβα, Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο (59′ Τζέγκο), Μάνος (70′ Κάτσε)

Προτεινόμενα Άρθρα