Δοκιμασία στο "Νίκος Γκάλης" με… το μυαλό στη Λάρισα

από Αντώνης Γκάτζιος

Είναι ο αγώνας με το λιγότερο άγχος σε όλη τη χρονιά. Αυτό δε σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ, ο οποίος αντιμετωπίζει απόψε (28/2, 20:00, AllAboutARIS Live, Libero 107,4, ΕΡΤ 3) δε σκοπεύει να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο, στο "Νίκος Γκάλης" της Αθήνας κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση είναι εκτός προγράμματος για την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη, η οποία μάλιστα κατέβηκε με ελλείψεις στην Αθήνα. Ο κόουτς του ΑΡΗ άφησε στη Θεσσαλονίκη τους Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και Μίλαν Μιλόσεβιτς, οι οποίοι θα προφυλαχθούν εν όψει των πιο κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν, με πρώτο αυτόν της επόμενης εβδομάδας με τη Λάρισα, στο “Nick Galis Hall”.

Έτσι, στόχος του ΑΡΗ είναι να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστικός μπορεί, απέναντι στην καλύτερη ελληνική ομάδα και φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Παράλληλα, το αποψινό είναι μία ευκαιρία για να επανέλθει η ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό, μετά από απραξία δύο εβδομάδων, αλλά και να δοκιμάσει αρκετά πράγματα εν όψει των προσεχών ματς.

Με δεδομένο ότι ο Τζαμάλ Σούλερ έχει αποχωρήσει, οι “κιτρινόμαυροι” θα παρουσιαστούν με εννιά παίκτες του ροτέισον και τους Καλαϊτζίδη, Γεωργάκη, Πετανίδη οι οποίοι σπάνια έμπαιναν στη 12άδα. Θα είναι μία ευκαιρία για τον Καμπερίδη να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, αλλά και να δει πώς θα λειτουργήσει η περιφέρεια της ομάδας χωρίς τον βασικό (και αγωνιζόμενο για 22’ κατά μέσο όρο) Σούλερ.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του προέρχεται από αγώνα στο Βερολίνο το βράδυ της Παρασκευής (26/2), ενώ ακολουθεί “διαβολοβδομάδα” στην Ευρωλίγκα, όπου παίζει με Μπαρτσελόνα την Τρίτη και με Μπάγερν στο Μόναχο την Πέμπτη. Δε θα αγωνιστούν ο Μάριο Χεζόνια και ο Νεμάνια Νέντοβιτς, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής οι Έλληνες παίκτες της περιφέρειας, με δεδομένο και ότι έχει αποχωρήσει ο Μάρκους Φόστερ.

Προτεινόμενα Άρθρα