"Πυροτέχνημα" το γκολ, όχι ο Γκάνεα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Κρίστιαν Γκάνεα έλαμψε κόντρα στον Ατρόμητο

Το γκολ του δημιούργησε την περισσότερη κουβέντα, αλλά πέραν αυτού έχει δώσει μία ασίστ και γενικά πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση σύγχρονοu φουλ μπακ.

Αρκετοί ήταν οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στην σουτάρα που “έπιασε”. Βολίδα ή πυροτέχνημα. Η εμφάνισή του Ρουμάνου όμως μόνο ως πυροτέχνημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Δεν ήταν τυχαίο.. Ούτε η εικόνα που παρουσίασε αλλά ούτε και η απόφαση του Άκη Μάντζιου να τον αξιοποιήσει για δύο λόγους. 

Από τη μία ο προπονητής του ΑΡΗ ήθελε έναν πιο επιθετικογενή μπακ, λόγω του παράγοντας της έδρας και της δεδομένης αμυντικής προσέγγισης του αντιπάλου. Από την άλλη… ήταν ο Γκάνεα.

Ο Ρουμάνος δεν έβγαλε ξαφνικά το καλό του πρόσωπο προχθές. Αρκετά καλή ήταν και η εμφάνισή του προ δύο εβδομάδων κόντρα στον Παναιτωλικό, αποτέλεσμα της δουλειάς του στις προπονήσεις αλλά και της έμφασης που δίνεται σε αυτόν από τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του. 

Ο προπονητής του ΑΡΗ είχε άρει την εμπιστοσύνη του στον Ρουμάνο το προηγούμενο διάστημα. Και δικαιολογημένα, λόγω των εμφανίσεων που είχε πραγματοποιήσει. Χωρίς όμως να τον… αφήσει στην τύχη του. 

Τα τετ α τετ και οι στοχευμένες παρατηρήσεις ήταν αρκετές προς τον Γκάνεα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη βελτίωση της επιθετικής του συμπεριφοράς. Από την πρώτη επαφή με τη μπάλα μέχρι και την κίνηση στο χώρο ώστε να βγει σε θέση σέντρας μέσα στην περιοχή. 

Τα αποτελέσματα φαίνονται στα τελευταία δύο ματς, αλλά το ζητούμενο είναι η διαρκεία. Εαν ο Γκάνεα την αποκτήσει, τότε θα εξελιχθεί σε μία ακόμα περίπτωση “Σούντγκρεν” για τον Μάντζιο. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X