Ο Ματίγια λείπει γιατί…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα τελευταία δύο ματς του ΑΡΗ έχουν αρκετούς κοινούς παρονομαστές. Οπως για παράδειγμα ότι τα έχασε αμφότερα στο φινάλε.

Πέρα από αυτό, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον ΠΑΟΚ ο Άκης Μάντζιος στερήθηκε τις υπηρεσίες των Ματέο Γκαρσία και Χαβιέ Ματίγια.

Η περίπτωση του δεύτερου αποτελεί μία σταθερή απουσία το τελευταίο διάστημα, αλλά με τη σημασία της στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ιβηρας χαφ έχασε για διάφορους λόγους τη θέση του στην ενδεκάδα, κυρίως όμως λόγω της αποτελεσματικότητας του δίδυμου Σάσα-Τζέγκο στη μεσαία γραμμή. Ο Άκης Μάντζιος έχει πολύ ψηλά τον 32χρονο αλλά προέταξε το συμφέρον της ομάδας και τον άφησε στον πάγκο, γνωρίζοντας ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει και από εκεί. Κάτι που χρειαζόταν με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά δεν το είχε.

Μπορεί ως βασικός να μην “χωράει” σε αυτή τη φάση, είναι όμως στιγμές σε αγώνες που το μειονέκτημά του μπορεί να γίνει πλεονέκτημα. Δηλαδή η ικανότητά του να κρατάει μπάλα και να την κουβαλάει, να κερδίζει φάουλ στη μεσαία γραμμή και να παίζει με το χρόνο.

Ο Κάτσε είναι η μοναδική εναλλακτική αλλά με τις εμφανίσεις του ερχόμενος από τον πάγκο δικαιολογεί τον Μάντζιο που δεν τον χρησιμοποιεί ως βασικό, τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος έχει την ικανότητα να συνεισφέρει στις συγκεκριμένες αγωνιστικές συνθήκες.

Προτεινόμενα Άρθρα