Μιχαλήτσος: "Δεν βλέπω τρόπο για να χάσει ο ΑΡΗΣ τη 2η θέση"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Γιάννης Μιχαλήτσος για την πορεία του φετινού ΑΡΗ.

Ο παλαίμαχος άσσος μίλησε στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “Τρόικα”, πλέκωντας το εγκώμιο της ομάδας που δημιουργήθηκε φέτος και παράλληλα δήλωσε σίγουρος για την κατάκτηση της 2ης θέσης.

Αναλυτικά: 

Για τη φετινή πορεία του ΑΡΗ: “Μία ομάδα τρομερή σε ποιότητα και διάρκεια στα παιχνίδια της. Ολοι αναγνωρίζουν ότι μετά τον Ολυμπιακό ο ΑΡΗΣ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχει πολύ καλό προπονητή, που βάζει τάξη και τη βλέπουμε μέσα στο γήπεδο. 

Ο Μάντζιος έχει δείξει πολλά πράγματα φέτος. Μία ομάδα με συνοχή, που ξέρει τι κάνει είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα. Πολλές επιλογές μεσοεπιθετικά. Μία ομάδα που κάνει την άμυνα στο κέντρο. Από εκεί ξεκινάει να πιέζει, για να μην φτάσει στην περιοχή. Από την άλλη διαθέτει ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν τον αντίπαλο. 

Οι αμυντικοί του ΑΡΗ πολλές φορές έχουν περάσει ευχάριστα απογεύματα, επειδή υπάρχει πίεση μπροστά”.

Για την κούραση των προηγούμενων ημερών και την απουσία του Ματίγια:Με τον Ματίγια, ήταν σημαντική η απουσία του. Οπως και η κούραση κάποιων μεσοεπιθετικών που δεν… πουλούν εύκολα τη μπάλα. Έτσι ο αντίπαλος έφτασε, έστω και ανορθόδοξα, στην περιοχή του ΑΡΗ. Και επίσης, δεν υπάρχει πέναλτι”.

Για τις value for money επιλογές της ομάδας:Είναι επιτυχία του προέδρου και των ανθρώπων που έκαναν την ομάδα. Αν σου φέρουν τον Μουργκ με 2 εκατ. και τον Μπερτόγλιο με 150 χιλιάδες, κοιτάς τι μπορεί να κάνει ο κάθε παίκτης. Ο ΑΡΗΣ έχει πάρει παίκτες με όχι ιδιαίτερα μεγάλα ποσά και αποδίδουν πολύ καλύτερα από επιλογές άλλων ομάδων με αρκετά χρήματα”.

Για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης: “Εγω νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διαφορά. Σε πολλά παιχνίδια αδικήθηκε από τους διαιτητές”.

Για τον Σούντγκρεν και την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας:Δεν μπορεί να χάσεις τον Σούντγκρεν εντελώς από την ομάδα, ενώ έχεις λίγες επιλογές. Πέρυσι είχε μπροστά του τον Φετφατζίδη, που δεν βοηθούσε αμυντικά. Φέτος υπάρχουν Γκάμα, Ματέο, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο… Είναι σπάνιο να βρεις ποιοτικούς παίκτες να αμύνονται τόσο καλά, ακόμα και σε μέρα που δεν είναι καλοί επιθετικά”.

Για τον Άκη Μάντζιο: “Έξυπνος παίκτης και το ίδιο έξυπνος είναι ως προπονητής. Δεν τον πιάνει πανικός, είτε στις νίκες είτε στις ήττες. Ο ΑΡΗΣ έχει πλάνο με τη μπάλα στα πόδια, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους αντιπάλους και τους αναγκάζει να φοβούνται να επιτεθούν”.

Για τον Κουέστα και το λάθος του κόντρα στον Ολυμπιακό: “Είναι λες και υπάρχει κάποια κατάρα. Εμείς κερδίζαμε 5-2 τον Πανιώνιο, μετά χάσαμε 5-1 και αποκλειστήκαμε… Έστω και πέρυσι με τόσα προβλήματα, αποκλείστηκε στο τέλος από την ΑΕΚ. Έχει γίνει ξανά το λάθος του Κουέστα, αλλά δεν θα τον αποκεφαλίσουμε. Δεν ξέρω αν έχει τη δύναμη και την ψυχολογία να συνεχίσει, γιατί κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός.

Θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ θα βγει 2ος. Δεν βλέπω τρόπο να τη χάσει. Αλλά το Κύπελλο είναι κάτι διαφορετικό. Ο τίτλος μένει στην ιστορία”.

Για το ΑΡΗΣ-ΟΦΗ: “Με τον ΟΦΗ ευτύχησα να πάρω Κύπελλο. Ο ΑΡΗΣ στη φάση που βρίσκεται νομίζω θα κερδίσει. Δεν θα πω εύκολα. Εσύ κάνεις ένα παιχνίδι εύκολο. Ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα για να πάρει τη νίκη εν όψει των πλέι οφ.”

Προτεινόμενα Άρθρα