Ο ακούραστος Ρόουζ και οι σταθερές της regular season (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φετινό ρόστερ του ΑΡΗ, είναι το βάθος του.

Ο Άκης Μάντζιος κλήθηκε να διαχειριστείο μία πλειάδα επιλογών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει σταθερές στα βασικά του πλάνα. 

Αυτό αποτυπώνεται στις συμμετοχές των παικτών και στα λεπτά συμμετοχής που κατέγραψαν μέχρι και πριν την έναρξη της διαδικασίας των πλέι οφ. 

Με μία ματιά στα συγκεκριμένα στοιχεία, δύο είναι τα ονόματα που εντυπωσιάζουν. Και ο καθένας για τους δικούς του λόγους. 

Ο… βιονικός Ρόουζ

Ο Λίντσεϊ Ρόουζ είναι ο πρώτος. Ναι μεν είναι τρίτος σε συμμετοχές αλλά μετράει τα περισσότερα λεπτά (2241′). Στις 24 συμμετοχές του έχει 23 “γεμάτα” 90λεπτα και τα 35′ κόντρα στον Ατρόμητο πριν αποβληθεί από τον Ευαγγέλου. 

Ο Γάλλος είναι το σημείο αναφοράς του ΑΡΗ στην άμυνα, αποδεικνύοντας έτσι και τη χρησιμότητά του στο παιχνίδι της ομάδας και στα πλάνα του προπονητή. 

Ο Γκάμα χρόνια δεν κοιτά

Δεύτερη περίπτωση που είναι άξια αναφοράς; Αυτή του Μπρούνο. Μετά τον Ρόουζ, ο Πορτογάλος είναι ο μοναδικός παίκτης του ΑΡΗ που ξεπέρασε τα 2 χιλιάδες λεπτά (2115′), με 25 συμμετοχές στα 26 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Δηλαδή σχεδόν το απόλυτο! 

Ο 33χρονος άσσος διανύει την πιο “γεμάτη” σεζόν της καριέρας του. Και με δεδομένη την ηλικία του, τα καταφέρει περίφημα μέχρι στιγμής. 

Η σταθερά του Σάσα και ο Μάνος

Το καρέ των περισσότερων συμμετοχών κλείνει με δύο ποδοσφαιριστές. Ο ένας δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Λούκας Σάσα, ο οποίος έχει χάσει μόλις ένα ματς πρωταθλήματος φέτος, με 21 ματς ως βασικός και άλλα τέσσερα που ήρθε από τον πάγκο. 

Ιδιο αριθμό συμμετοχών (25) έχει και ο Δημήτρης Μάνος, αποτελώντας βασική επιλογή στην επίθεση αρκετές φορές, αλλά με λιγότερα λεπτά συμμετοχής (1377′).

Συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί 29 ποδοσφαιριστές, με άλλους να έχουν αποχωρήσει οριστικά και άλλους να έχουν παραχωρηθεί δανεικοί.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα την ενδεκάδα των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X