Αλεξανδρής: "Ο ΑΡΗΣ θα πάει με αυτοπεποίθηση και ανεβασμένο ηθικό κόντρα στον ΠΑΟΚ"

από Γιώργος Γκάτος

O Βαγγέλης Αλεξανδρής σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ενώ έκανε και πολύ μεγάλη αναφορά στις εκλογές της ΕΟΚ που πλησιάζουν, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση.

Για το πως περνάει αυτό το διάστημα του lockdown:

“Είναι δύσκολα για εμάς που έχουμε μάθει και έχουμε αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μέσα στα γήπεδα, γιατί εγώ είμαι ενεργός ακόμη στον Αετό Φιλύρου, όπου είμαι διευθυντής.Το βλέπω σαν κατ’ οίκον περιορισμό. Δεν μπορώ να αξιοιποήσω όλο τον χρόνο μου. Πόσο να ασχοληθείς με το αρχείο σου, το να μάθεις νέες πληροφορίες και να δεις παιχνίδια. Αυτό το κλείσιμο μέσα στο σπίτι, κάποια στιγμή κουράζει αφάνταστα. Όχι μόνο εμένα, όλου του κόσμου.

Για το πως βλέπει τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

“Και τα τρία σωματεία είναι σε μια δίνη. Ας ξεκινήσουμε από τον ΠΑΟΚ που βλέπω ότι γίνεται -λόγω της παρουσίας του κ. Χατζόπουλου- μια επανεκκίνηση. Αυτό το λέω γιατί ο κόσμος βλέποντας το ενδιαφέρον για το τμήμα του μπάσκετ, στο να μαζέψει λεφτά με την ΑΜΚ, είδα ότι του συμπαραστέκεται. Έχει μαζέψει ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο για να μπει και να βοηθήσει η οικογένεια του κ. Σαββίδη. Και με την έλευση του Λυκογιάννη, που είναι ένας αξιόλογος προπονητής, βλέπω ότι έχει μεταμορφωθεί η ομάδα προς το καλύτερο. Απ’ ότι διαβάζω και βλέπω, υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον -απ’ ότι υπήρχε-, από όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν έχει φέρει και τα τρομερά αποτελέσματα αλλά έχει βελτιωθεί κατά πολύ η εικόνα της. Βλέπει ο κόσμος μια οικονομική εξυγίανση, δεν ακούγονται πολλά. Βλέπει ενδιαφέρον και επόμενη μέρα με αισιοδοξία.”

Τώρα στον ΑΡΗ, που εκεί προεδρεύει ένας άνθρωπος που τον θεωρώ αδερφό μου, ο Χάρης Παπαγεωργίου που έχω μεγαλύτερη επαφή και μαθαίνω νέα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί να υπάρχει μια ανάκαμψη στο κομμάτι το αγωνιστικό με τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά οικονομικά το σωματείο είναι στην χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί ποτέ. Δεν μπορούμε να ρίξουμε το βάρος σε έναν επενδυτή όπως παλαιότερα και να του πούμε, πλήρωσε. Τώρα ο ΑΡΗΣ έχει διοίκηση πρωτοδικείου, οι άνθρωποι τρέχουν να φροντίσουν για να καλύψουν τα έξοδα. Εγώ βέβαια έχω τοποθετηθεί και δημόσια γιατί στη ΓΣ του καλοκαιριού, ο κ. Αρβανίτης είχε καταφερθεί έτσι κατά του προηγούμενου επενδυτή, ο οποίος ό,τι και να ήταν, εγώ εκτιμώ κάθε άνθρωπο που θα βάλει και 1 ευρώ από την τσέπη του. Πολύ περισσότερο για τον κ. Γουλιέλμο που είχα ενημερωθεί ότι έβαλε κατά την περίοδο της θητείας του, περίπου 1,5 εκ. ευρώ από την τσέπη του.

Δείτε και την δεκαετή παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ, δεν δημιουργήθηκαν χρέη χωρίς να έχει βάλει μια δραχμή; Αυτά τα σωματεία για να διοικηθούν, θέλουν επενδυτές εύρωστους οικονομικά, με διάρκεια. Όχι να βάλεις μια χρονιά και τέλος. Διάρκεια και οργάνωση.

Ο Δρακόπουλος, είναι πραγματικά ένας εραστής της ομάδας και του αθλήματος. Εξαιρετικός άνθρωπος που αγαπάει τον Ηρακλή και έχει μια προσφορά πολυετή. Είναι δική του επιτυχία γιατί πήρε ένα τμήμα που ηταν σχεδόν στην ανυποληψία και το έφερε στην Α1. Δεν είναι στο επίπεδο που ήθελε, ούτε ο ίδιος, ούτε ο κόσμος η φετινή ομάδα. Δεν θα δώσω μομφή στους ανθρώπους που διοικούν. Είναι θέμα οργάνωσης όμως. Χρειάζεσαι ειδικό για να χτίσεις ομάδα, όχι γνωστό και φίλο σου. Τα λάθη τα κάνουν οι τεχνικοί διευθυντές. Εγώ θα ρωτήσω τον ειδικό αν χρειαστώ κάτι.”

Για το λόγο του να βάλει κάποιος χρήματα στο μπάσκετ:

“Κανένα σωματείο δεν είναι κερδοφόρο. Αν αγαπάς το μπάσκετ, το κάνεις. Έχω βιώσει ανθρώπους που αγαπούσαν το σωματείο και έκαναν κατάθεση ψυχής από την τσέπη τους. Μόνο έτσι αν βρεθεί κάποιος. Είχαμε Βεζυρτζή, Μιχαηλίδη, Χαϊτογλου, την οικογένεια Τζήκα. Και τόσους πολλούς άλλους. Αυτοί από αγάπη για το σωματείο, χωρίς προσωπικό όφελος.”

Για το ντέρμπι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ το Σάββατο:

“Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είναι σε αγωνιστική άνοδο. Πάντα αυτά τα παινίδια έχουν ένα ενδιαφέρον, είναι ένα κίνητρο παραπάνω, για παίκτες, προπονητές και διοικήσεις. Εκτιμώ ότι ΑΡΗΣ μετά τις τελευταίες νίκες, έχει αυτοπεποίθηση και ηθικό. Παίζοντας στην έδρα του, το θεωρώ περισσότερο σαν φαβορί. Χωρίς να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει εκτός, αφού άλλωστε δεν υπάρχει η παρουσία του κόσμου. Διάβασα ότι τραυματίστηκε ο Τσαλμπούρης, που είναι ένα ψηλό παιδί, αλλά έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Είναι παιδί με ταλέντο και ύψος, αλλά απ’ ότι έχω συζητήσει και με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, του λείπουν τα ψυχικά χαρίσματα. Θα πρέπει να δουλέψουν εκεί οι προπονητές του.”

Για τις εκλογές της ΕΟΚ:

“Με την παρότρυνση του κ. Αγγελόπουλου, του προέδρου του Ικάρου, είχα πει πριν 4 μήνες ότι θα κατέβω ανεξάρτητος. Μου είπε ότι θα υπήρχε ομάδα 4-5 ατόμων, με προσφορά στο μπάσκετ και δέχθηκα και εγώ γιατί είχα απογοητευτεί με την συμμετοχή μου στο ΔΣ των προπονητών. Δεν είχα διάθεση για τις εκλογές.
Όταν είδα ότι πήγε προς την πλευρά του κ. Λιόλιου και αθέτησε κατά κάποιο τρόπο την συμφωνία, απέσυρα την υποψηφιότητα μου. Δεν θα είχε νόημα να βγω και να έιμαι μόνος. Μετά από 50 χρόνια μέσα σε αγωνιστικούς χώρους, έχω άποψη για το ποιος μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση του μπάσκετ.
Πιστεύω στον Παναγιώτη Φασούλα, επειδή τον έχω ζήσει και στον ΠΑΟΚ και την Εθνική. Ήταν παιδί τότε, μόλις 18 χρονών αλλά ήταν ήδη ώριμος. Πολιτικοποιημένος και με επιχειρήματα. Σε πολύ υψηλό επίπεδο αγωνιστίκη στην συνέχεια. Δεν έχω συζητήσει ακόμα μαζί του, αλλά με πήρε τηλέφωνο να με ευχαριστήσει μόλις είδε την ανάρτηση μου. Δεν το περίμενε κιόλας. Διάβασα το πρόγραμμα του, συμφωνώ απόλυτα. Θα κοιτάξω στη συζήτηση να μάθω και περισσότερα πράγματα. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο και λόγω εμπειριών και λόγω αναγνωρισιμότητας. Μπορεί να ανοίξει πόρτες σε όλη την Ευρώπη.

Είναι άνθρωποι που εκτιμώ βαθύτατα στο ψηφοδέλτιο του. Όπως ο Γιάννης ο Τζουνής, που είναι μια απίστευτη προσωπικότητα με πολύπλευρη προσφορά. Για εμένα είναι προσωπικός φίλος, συμπαίκτης και παίκτης μου. Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο, έχει πολύ καλές ιδέες. Είναι επίσης ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Είναι γιατρός, επιστήμονας και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι πολλοί άλλοι. Ο Φάνης Χριστοδούλου, η Βάσω Στασινού, ο Μέμος Ιωάννου, ο Ευθύμης Ρεντζιάς. Εξέχουσες προσωπικότητες με σπουδές και νέα παιδιά. Εγώ έφτασα στα 70 μου. Θα μπορούσα να κάνω τον προπονητή στην Ομοσπονδία. Τώρα είναι νέα παιδιά, με όρεξη και διάθεση. Εγώ θα χαρώ να δω και τις άλλες παρατάξεις, να έχουν μια συνεργασία και να προχωρήσουν μπροστά.

Υπάρχουν πάρα πολλοί. Ακόμα και ο κ. Λιόλιος. Εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά αν και ενδιαφέρθηκε. Πήρε τηλέφωνο για να πάω να μιλήσω μαζί του. Δεν πήγα φυσικά, όμως τον ευχαρίστησα. Έχει πετύχει στο μπάσκετ. Έχει τις απόψεις, τις ιδέες και το επιτελείο του. Θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την ομοσπονδία.”

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου:

“Του προτάθηκε να είναι, αλλά δεν θέλει απ’ ότι μου έχει πει.”

Για το γεγονός ότι θα ήταν καλύτερα αν ήταν όλες οι παρατάξεις μαζί:

“Στο τέλος αυτό θα γίνει, όποιος και να βγει, που εγώ πιστεύω και ελπίζω ο Παναγιώτης Φασούλας, αυτό θα γίνει. Όσοι έδειξαν διάθεση μετά από τόσα χρόνια “φυλάκισης” του μπάσκετ, ανοίγει το παράθυρο και μπαίνουν καινούργιες ιδέες. Επειδή όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που ήμουν σε υψηλό επίπεδο, δεν στο κρύβω ότι είχα απογοητευτεί από συμπεριφορές και ανθρώπους, που δεν κοιτούσαν να βοηθήσουν το άθλημα. Είχα φτάσει σε σημείο να αναρωτιέμαι τι γίνεται.”

Για την δουλειά του στο Φίλυρο:

“Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Στο Φίλυρο είμαστε 4 χρόνια. Είναι συγκεκριμένη περιοχή, απομονωμένη. Είναι μια δεξαμενή πολύ μικρή. Δύσκολο να βρεις ψηλά παιδιά. Είμαι όμως περήφανος γιατί κάναμε πολύ καλή δουλειά με μεράκι. Θα εισπράταμε φέτος -γιατί ξεκινήσαμε πολύ καλά- όλη τη δουλειά που κάναμε. Έτσι συμβαίνει και για τις υπόλοιπες ομάδες. Πέρσι ήμασταν πρώτοι και δεύτεροι στον όμιλο. Στην U20 ξεκινήσαμε με νίκες αλλά σταμάτησε και εκεί. Το ανδικό σε δύο χρόνια έχει ανέβει δύο κατηγορίες. Έχουμε τον Σταμάτη Μυτακίδη που φέρνει κάποια παιδιά εκεί, γιατί γνωρίζει τις κατηγορίες. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να παίξουν στο υψηλό επίπεδο και θέλουμε να τα βοηθήσουμε να κάνουν το επόμενο βήμα.”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X