Το παρελθόν του ΑΡΗ στα play off (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Και τις τρεις προηγούμενες φορές, οι Κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο

Οι “Κιτρινόμαυροι” μπαίνουν στην διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων έχοντας τερματίσει δεύτεροι στην κανονική διάρκεια του πρωθλήματος.

Αυτή θα είναι και η τέταρτη συμμετοχή του ΑΡΗ σε πλέι οφ. Και στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές, πέτυχε τον σκοπό του, παίρνοντας το πολυπόθητο Ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

2007-08

Ας ξεκινήσουμε την ιστορική διαδρομή από τη σεζόν 2007-08. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε στα πλέι οφ με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Με μία νίκη (4-0) κόντρα στην ΑΕΚ, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, αλλά και με τους αρχικούς δύο βαθμούς, προκρίθηκε στις Ευρωπαϊκες διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

2009-10

Δύο χρόνια αργότερα, ο ΑΡΗΣ μπήκε ως τελευταίος στην διαδικασία των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό να κατακτάει το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, οι “Κιτρινόμαυροι” ξεκίνησαν με 0 βαθμούς, η ΑΕΚ με 1, ο ΠΑΟΚ με 3 και ο Ολυμπιακός με 4. 

Με νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά και δύο ισοπαλίες, οι “Κιτρινόμαυροι” σκαρφάλωσαν στην 4η θέση και άφησαν εκτός την ομάδα του Πειραιά.

2019-2020

Την περσινή σεζόν, τα πλέι οφ επέστρεψαν και μαζί τους ο ΑΡΗΣ σε αυτά. Σε μια περίεργη σεζόν, ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε στα πλέι οφ και την ίδια στιγμή που αγωνιζόταν με ελάχιστες επιλογές, έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απολογισμός του οι δύο νίκες κόντρα σε ΟΦΗ και δύο ισοπαλίες, κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X