Τζάμπα ήττα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πίεση μεν αλλά χωρίς γκολ για τους κιτρινόμαυρους, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φύγουν έστω με τον βαθμό από το Φάληρο.

Γύρω-γύρω η μπάλα, αλλά ουσία μηδέν… Αυτή ήταν η εικόνα του ΑΡΗ κόντρα στον Ολυμπιακό και ειδικά στο δεύτεροι ημίχρονο όπου είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Το γκολ του Μασούρα από το 38′ “έφερε” την ήττα με 1-0 για τους “κιτρινόμαυρους”, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα μετά την απευθείας κόκκινη του Λαλά στο 41′.

Πλην του γκολ και μίας φάσης στο 25′ οι γηπεδούχοι δεν ανησύχησαν σε καμία άλλη περίπτωση την άμυνα του ΑΡΗ, ο οποίος πίεσε πολύ αλλά χωρίς ουσία με αποτέλεσμα να φύγει με άδεια χέρια από το Φάληρο.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Πόνταρε στην ταχύτητα (4-2-3-1)

Με “συνταγή”… Τούμπας ξεκίνησε ο Άκης Μάντζιος τον ΑΡΗ κόντρα στον Ολυμπιακό.Ο Μαντσίνι επέστρεψε στην ενδεκάδα και την κορυφή της επίθεσης, με τον Μπρούνο Φελίπε να είναι στα δεξιά συμπληρώνοντας τη μεσοεπιθετική τριάδα μαζί με τους Μπερτόγλιο και Γκάμα. 

Πίσω στην άμυνα ο Σάκις επανήλθε αντί του Γκάνεα και μαζί με τον Σούντγκρεν ήταν η πλάγιοι μπάκ. Ρόουζ και Δεληζήσης ήταν τα στόπερ μπροστά από τον Κουέστα, με τους Σάσα-Τζέγκο λίγο πιο μπροστά στα χαφ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εκπλήξεις σε πρόσωπα και σύστημα (3-4-3)

Με μικρές εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού έμεινε εκτός βασικής ενδεκάδας ο Κώστας Φορτούνης, όπως και ο Μαντί Καμαρά-που ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Παπασταθόπουλο, Χολέμπας και Μπα ως τριάδα μπροστά του. Αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ και δεξιά ο Λαλά. Στο χώρο του κέντρου οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά. Στην επίθεση, στην μία πλευρά ήταν ο Μασούρας, στην άλλη ο Μπρουμά και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πήγε εκεί που το ήθελε

Η αμυντική προσήλωση του ΑΡΗ ήταν τέτοια που δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό για μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 30′ οι γηπεδούχοι είχαν δύο στιγμές. Ενα μακρινό σουτ του Μπρούμα (8΄) -πέρασε άουτ- και μία φάση στο 25′ όπου η μπάλα κόντραρε στον Δεληζήση και ο Κουέστα έδιωξε ενστικτωδώς. 

Γκολ… ανισορροπίας 

Οσο ο Ολυμπιακός πήγαινε στο σετ παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ δεν είχε θέμα. Οταν όμως βγήκε στο τρανζίσιον, στο 38′, βρήκε σε ανισορροπία την άμυνα του ΑΡΗ και την έκανε να το πληρώσει. 

Ο Ελ Αραμπί πέρασε τη μπάλα στην περιοχή και ο Μπουχαλάκης γύρισε στον Μασούρα για την κοντινή προβολή και το 1-0 του Ολυμπιακού. 

Η κόκκινη που άλλαξε τα δεδομένα

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο σημείο αναφορά στο ματς, για να αλλάξει άρδην την μετέπειτα πορεία του ματς. Ο Κέλετ δεν χαρίστηκε στον Λαλά για αντιαθλητικό μαρκάρισμα που έκανε στον Σάσα και τον έστειλε στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη, δίνοντας έτσι στον ΑΡΗ το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Πολιορκία από τον ΑΡΗ

Mε την κόκκινη του Γάλλου μπακ άλλαξε αυτόματα και η εικόνα του ματς κα με τον ΑΡΗ να πιέζει σταδιακά περισσότερο για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μαντσίνι βγήκε απέναντι από τον Σάσα και πλάσαρε πάνω του. Δραστηριότητα υπήρξε και από τον πάγκο, με τον Μάντζιο να περνάει τον Μάνο αντί του Μπερτόγλιο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. 

Αντιστροφή ρόλων

Από το 46′ και μετά ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έμενε συχνά πίσω από τη μπάλα, βλέποντας τον ΑΡΗ να παίζει πιο επιθετικά και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης πιέζοντας συνεχώς.

Στο 48′ ο Σα μπλόκαρε το γύρισμα του Μάνου μέσα από την περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα ο 26χρονος φορ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα. 

Χαρακτηριστικό στοιχείο της υπεροχής του ΑΡΗ είναι ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε μέχρι και το 72% υπέρ των “κιτρινόμαυρων”!

Ολα υπέρ του… αλλά ουσία δεν είχε

Κατοχή, πίεση, ένας Ολυμπιακός που στο δεύτερο μέρος μέτρησε μόνο μία τελική στο 88’… Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ αδίκησε τον εαυτό του και δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα γκολ για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Με εξαίρεση το σουτ του Τζέγκο στο 79′ και τη φάση του Μαντσίνι (86′) που ανάγκσε τον Σα να διώξει δύσκολα, η ομάδα του Μάντζιου στερήθηκε το κάτι παραπάνω επιθετικά, μη μπορώντας να περάσει μπάλες μέσα στην περιοχή για να φτάσει σε ευκαιρίες. 

Ο προπονητής του ΑΡΗ “τράβηξε” ακόμα και τον Ματέο Γκαρσία από τον πάγκο -επέστρεψε μετά από σχεδόν έναν μήνα- αλλά και πάλι δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του ματς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Λαρς Χάμελγκαρντ (Δανία), Χάινε Σόρενσεν (Δανία)
4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Σάντι Πούτρος (Δανία)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51′ Μπουχαλάκης/15′ Γκάμα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 41′ Λαλά, 90’+1 Σα/-
ΓΚΟΛ: 38′ Μασούρας/-

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας, Μπρουμά, Ελ Αραμπί (88′ Κάιπερς)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Σάκιτς (60′ Ιωάννου), Δεληζήσης, Ρόουζ, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Μπρούνο (73′ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (46′ Μάνος), Μαντσίνι

Προτεινόμενα Άρθρα