Άλλα… κόλπα στην Premier League!

από Αντώνης Γκάτζιος

Στο ύψιστο επίπεδο ανεβάζει την Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα!

Ο Ισπανός προχώρησε στην πρόσληψη τριών… αστροφυσικών τον περασμένο Ιανούαριο σε στόχο να βελτιώσει το τμήμα ανάλυσης δεδομένων στην ομάδα.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε η Daily Mail με την είδηση να κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Άλλοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την νέα κίνηση που κάνει ο Γκουαρντιόλα, ενώ άλλοι φτάνουν στο σημείο να τον ειρωνεύονται καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι προσθήκες αυτές θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι ακριβώς θα κάνουν οι αστροφυσικοί αυτοί…

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για τρεις επιστήμονες με σπουδές στην αστροφυσική αλλά και τον προγραμματισμό. Η δουλειά τους θα είναι να αναπτύξουν έναν τρόπο τρισδιάστατης καταγραφής των κινήσεων των παικτών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και κατ’ επέκταση της ομάδας σαν σύνολο. Στόχος θα είναι με τη συλλογή των δεδομένων αυτών να καταφέρουν να βελτιώσουν τα σημεία στα οποία πάσχει η ομάδα, στον τρόπο ανάπτυξης αλλά και την αμυντική λειτουργία και τα στοιχεία στα οποία οι παίκτες φαίνονται να μην τα πηγαίνουν καλά.

Από το δημοσίευμα αυτό γίνεται γνωστό ότι η Λίβερπουλ ήταν η πρώτη που προχώρησε σε μια αντίστοιχη πρόσληψη που προκαλεί εντύπωση αλλά είχε μείνει κρυφή.

Φέρεται η ομάδα να προχώρησε στην πρόσληψη ενός πρωταθλητή στο σκάκι, με στόχο να πλαισιώσει το τεχνικό επιτελείο και με τα δεδομένα που έχει αποκτήσει από την μελέτη και την εξάσκηση στο σκάκι να μπορέσει να αναλύει αλλά και συμβουλεύει τον Γιούργκεν Κλοπ στην ανάπτυξη της ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X