"Δεν ξέρω αν θα προλάβει το Euro o Φαν Ντάικ"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ συνεχίζει την αποθεραπεία του μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, εξαιτίας της ρήξης ρήξη χιαστών που υπέστη στο ματς της Λίβερπουλ με την Έβερτον στις αρχές της σεζόν.

Σύμφωνα με το πλάνο των “reds”, ο 29χρονος στόπερ αναμένεται να επιστρέψει σιγά σιγά σε αγωνιστική δράση σε περίπου δύο μήνες. Με βάση το δεδομένο αυτό, αλλά και στο γεγονός πως δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει, η συμμετοχή του στο ερχόμενο Euro με τους “οράνιε” κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Με δηλώσεις του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Φρανκ Ντε Μπουρ, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, τονίζοντας πως καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τον Φαν Ντάικ.

“Καταλαβαίνω ότι στη Λίβερπουλ δεν θέλουν να τον πιέσουν, άλλωστε ούτε και εμείς. Η αποθεραπεία του συνεχίζεται σύμφωνα με το πλάνο. Ξέρουμε ότι έχει ακόμη οκτώ εβδομάδες για την ανάρρωσή του. Δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να προλάβει να είναι έτοιμος για το Euro”, ανέφερε αρχικά ο 50χρονος τεχνικός, ενώ στη συνέχει τόνισε πως:

“Έχω μιλήσει μαζί του, και σύντομα θα επιστρέψει στην προπόνηση Βέβαια πολλά μπορούν να συμβούν, στο θέμα των υποτροπιών. Μια με δύο εβδομάδες αν πάει πίσω στο πρόγραμμά του, σημαίνει πρακτικά πως δεν θα ξαναπαίξει φέτος με τη Λίβερπουλ. Οτιδήποτε μπορέσει να προσφέρει στη Λίβερπουλ και πιθανόν σε εμάς μέχρι το τέλος της περιόδου θα είναι στα μπόνους. Δεν βασίζομαι αυτή την στιγμή στον Φαν Ντάικ, αλλά αν τα καταφέρει και επιστρέψει, θα είναι φανταστικό για την εθνική ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X