Κατηγορούμενη για εμπλοκή στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας η ΑΕΚ – Ποιες ποινές προβλέπονται

από Γιώργος Γκάτος

Σε καταγγελία σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, προέβη ο "Σύλλογος Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας". Με την καταγγελία που κατατέθηκε την 1η Ιουνίου του 2020, κατηγορείται η Ένωση ότι αναμείχθηκε στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Η ΑΕΚ ενημερώθηκε για την καταγγελία την Τρίτη (23/3) το μεσημέρι, όταν έλαβε δύο email από την Επιτροπή Δεοντολογίας, το πρώτο με το οποίο την ενημέρωνε για την υπόθεση και το δεύτερο για την παραπομπή της. Η διερεύνηση από το ανακριτικό τμήμα της Επιτροπής ολοκληρώθηκε και αποφάσισε την παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστικό σώμα.

Ερευνητής της υπόθεσης ήταν το μέλος της επιτροπής, κ. Ανδρέας Αθανασίου, Πρωτοδίκης (τακτικός δικαστής).
 
Μετά την παραπομπή της υπόθεσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθεί να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα στην επιτροπή εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Έπειτα, η Επιτροπή θα ορίσει ακροαματική διαδικασία ή θα εκδώσει απόφαση με βάση τα στοιχεία του φακέλου.

Αν η καταγγελία αφορά δωροδοκία αναφορικά με τις αρχαιρεσίες, οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν (σε περίπτωση καταδίκης) είναι εξαιρετικά αυστηρές και προβλέπουν για τα νομικά πρόσωπα (ΠΑΕ) αφαίρεση 6 βαθμών και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα προβλέπεται ακόμα και δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και βαρύτατα πρόστιμα από 20.000 έως 60.000 ευρώ ανεξάρτητα αν είναι δωροδοκούντες ή δωροδοκούμενοι.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει την ευχέρεια να τιμωρήσει με ισχυρή πιθανολόγηση ενοχής, χωρίς να απαιτείται πλήρης απόδειξη όπως στα ποινικά δικαστήρια. Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να γνωστοποιήσει την υπόθεση στις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάζοντας αντίγραφα του φακέλου.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X