Γιατί κινδυνεύει η ΑΕΚ και…υποψήφιοι για τις εκλογές

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Γιατί κινδυνεύει η ΑΕΚ από τη συγκεκριμένη καταγγελία

Γιατί κινδυνεύει η ΑΕΚ από τη συγκεκριμένη καταγγελία

Πάντως, όπως φαίνεται για την ΑΕΚ υπάρχει κίνδυνος μετά την κλήση της από την Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά την καταγγελία της «Ένωσης Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας».

Κατ’ αρχάς στη συγκεκριμένη καταγγελία φέρεται να είναι εμπλεκόμενος ο Γιάννης Παπαδόπουλος με την κατηγορία σχετικά με απόπειρα δωροδοκίας που επισημάνθηκε πιο πάνω. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου ονόματος στην υπόθεση είναι πιθανόν να «ακουμπάει» και την ΑΕΚ, αφού ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είναι απλά ένας εξωδιοικητικός παράγοντας, αλλά έχει έμπρακτη και άμεση σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού δηλώνεται στα Φύλλα Αγώνος της Super League ως γενικός αρχηγός. Είναι σχεδόν προφανές ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει αν υπάρχει σύνδεση μέλους με τη συγκεκριμένη καταγγελία που έχει αποδεδειγμένη σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εκτός αυτού προκύπτει ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο έχει έμμεση σχέση και με τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην καταγγελία είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας. Δεδομένου ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει το ζήτημα μετά τις εκλογές, προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι που πιθανώς μπορεί να έχουν εκλεγεί, μπορεί να εκπέσουν από τις θέσεις τους αν εν τέλει αποδειχθεί η εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αυτό απλά σημαίνει ότι η νέα ΕΠΟ, μπαίνει σε περιπέτειες.

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει μια υπόθεση στις αρμόδιες δικαστικές ή εισαγγελικές αρχές, διαβιβάζοντας προς το σκοπό αυτό αντίγραφα του φακέλου της υπόθεση. Επιπλέον ανάμεσα στις ποινές που προβλέπονται τόσο για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ αλλά και τα φυσικά πρόσωπα είναι μεταξύ άλλων η αφαίρεση βαθμών, ο υποβιβασμός και η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Προτεινόμενα Άρθρα