Στο απόλυτο μηδέν η Εθνική Ελπίδων!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε το μέλλον σε αυτή την προκριματική φάση του Euro 2023 δεν προμηνύεται καλό. Όχι, τόσο λόγω της βαθμολογικής απώλειας απέναντι στην Κύπρο, στην πρεμιέρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας στο γήπεδο.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά, μπλόκαρε απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Γιαννάκη Οκκά, που είχε τις ευκαιρίες να φύγει ακόμα και με το διπλό.

 
Με εξαίρεση το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 9ο λεπτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε απογοητευτική εικόνα στο πρώτο μέρος, όπου οι Κύπριοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ αρχικά με τον Ναούμ στο 36ο λεπτό (απέκρουσε ο Μανδάς το τετ-α-τετ) και ένα λεπτό αργότερα με διαγώνιο σουτ του Κακουλή που πέρασε ελάχιστα άουτ.

 
Ο Μανδάς κράτησε και πάλι το 0-0 στο ξεκίνημα της επανάληψη σε προσπάθεια του Κωστή, ενώ το τελευταίο ημίωρο ανήκε στην Εθνική που πίεσε, αλλά είχε κακές επιλογές στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια.

Ο Ιωαννίδης είχε και πάλι την κορυφαία στιγμή (66’), όταν το πλασέ του έδιωξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ενώ η πίεση στα τελευταία λεπτά είχε μόνο δύο καλές στιγμές, που είχαν όμως απογοητευτικά τελειώματα από Πινακά (88’) και Κούτσια (90’).

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους: Μανδά, Λύρατζη, Διαμαντή, Μιχαϊηλίδη, Τσαούση (64′ Ζαγαρίτη), Αλεξανδρόπουλο (64′ Κούτσια), Τσιγγάρα, Θυμιάνη, Εμμανουηλίδη (79′ Πινακά), Μαχαίρα (64′ Χριστόπουλο), Ιωαννίδη.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X