Η La Liga κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο στη δεκαετία 2011-20, 15η η Ελλάδα

από Γιώργος Γκάτος

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε το αποτέλεσμα -βάσει των υπολογισμών της- για το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο στη δεκαετία 2011-2020

Στην κορυφή της λίστας της είναι η ισπανική La Liga, αφήνοντας δεύτερη την Premier League. Η ελληνική Super League βρίσκεται στην 15η θέση.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν τα πρωταθλήματα Βραζιλίας (3ο), Ιταλίας (4ο) και Γερμανίας (5ο). Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται μπροστά από τα αντίστοιχα χωρών όπως η Τουρκία, η Σκωτία και η Ουκρανία, αλλά και πίσω από εκείνα της Παραγουάης και του Εκουαδόρ.

Τα αρκετά παράδοξα στοιχεία των αποτελεσμάτων οφείλονται στον τρόπο υπολογισμού των βαθμών του κάθε πρωταθλήματος από την IFFHS: οι βαθμοί των πέντε πρώτων ομάδων του κάθε πρωταθλήματος, συμψηφίζονται και στη συνέχεια το άθροισμά τους πολλαπλασιάζεται με την ειδική βαθμολογία και το ranking που έχει η FIFA για το εν λόγω πρωτάθλημα. Έτσι, πρωταθλήματα στα οποία υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πρώτων στη βαθμολογία ομάδων και των υπόλοιπων ή που υπάρχουν πολλές αγωνιστικές (άρα και δυνατότητα για περισσότερους βαθμούς), είναι λογικό να συγκεντρώνουν περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της ΙFFHS.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X