Ο Χάαλαντ και οι συμπαίκτες του έστειλαν βροντερό μήνυμα για το Κατάρ

από Γιώργος Γκάτος

Πριν από λίγα 24ωρα στο πλαίσιο της πρεμιέρας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Γερμανίας είχαν προχωρήσει σε μία αξιέπαινη ενέργεια, σχηματίζοντας τη φράση "human rights" ως μήνυμα συμπαράστασης στους εργάτες που κατασκευάζουν τα γήπεδα στο Κατάρ.

Ορμώμενοι από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Guardian”, σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ και μία δεκαετία, δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το μήνυμα αυτό σόκαρε αλλά ταυτόχρονα ευαισθητοποίησε και αφύπνισε συνειδήσεις ενώ έδωσε το έναυσμα για να βρεθούν και άλλοι μιμητές από το χώρο του ποδοσφαίρου που να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός πως η ανθρώπινη ζωή έχει ευτελιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό στις ημέρες μας.

Οι επόμενοι λοιπόν μετά τους Γερμανούς διεθνείς ήταν εκείνοι της Νορβηγίας, που θέλησαν να στείλουν το δικό τους δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της αναμέτρησής τους με την Τουρκία για την 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, φόρεσαν μπλουζάκιαι τόσο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης όσο και την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων, τα οποία έγραφαν τα εξής: “Ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Γερμανία, Νορβηγία, ο επόμενος;”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X