"Ο ΑΡΗΣ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι ιδέα!"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο Χρήστος Βλάχος στην εκπομπή της Δευτέρας

Ο Χρήστος Βλάχος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS TV και μίλησε για τον σύλλογο και τα μέλη των “κιτρινόμαυρων”

Αναλυτικά:

Για τα μέλη:

“Μετράμε 4530 ενεργά και τακτοποιημένα μέλη. Και μιλάμε για ένα νούμερο με τα πάντα κλειστά, λόγω Κορωνοϊού. Ένας παραπάνω βαθμος δυσκολίας επομένως.”

 

Για την κατάσταση πριν και αφότου ανέλαβε:

“Ο αριθμός των μελών πριν αναλάβω ήταν διψήφιος. Είναι ένα λειτούργημα για εμένα όλη αυτή η προσπάθεια. Δεν το βλέπω σαν δουλειά. Το 90% της ζωής μου πριν αναλάβω ήταν στον ΑΡΗ. Τώρα είναι στο 100%. Μου έλεγαν φίλοι να μπω στον σύλλογο, να βοηθήσω από μέσα. Πίστευαν όλοι πως θα μπορέσω να συνεισφέρω. Εγώ στην αρχή το έβλεπα σαν αστειο, με την βοήθεια του φίλου μου του Προέδρου του Λευτέρη Αρβανίτη όμως πείστηκα. Είδα το τεράστιο κενό που υπήρχε και αποφάσισα να το ξεκινήσω. Δεν φοβήθηκα την μεγάλη ευθύνη που μου δόθηκε. Με ταπεινότητα και δύναμη προχωράμε και έχουμε στόχο να γιγαντώνεται ο ΑΡΗΣ και ο Ερασιτέχνης. Όταν μου λένε πως είμαι ο διάδοχος του Μάκη του Νάτση είμαι πολύ χαρούμενος. Ελπίζω να έιναι περήφανος από εκει ψηλά που μας βλέπει. Θα κάνω τα πάντα για να μεγαλώσει ο ΑΡΗΣ.”

 
Για την κατανομή των μελών ανα την Ελλάδα:

 

“Το 60% είναι από Θεσσαλονίκη. Η πλειοψηφία είναι από τα δυτικά – Εύοσμος, Κορδελιό, Νεάπολη κλπ. Οριακά είναι περισσότεροι από τους Δυτικούς. Ένα 30% είναι σε όλη την επικράτεια. Μεγαλύτερο ποσοστο στην Αθήνα. Μεγάλος πυρήνας και σε Σέρρες, Πάτρα, Κρήτη, Ρόδο. Δεν υπάρχει μέρος της Ελλάδας που να μην έχουμε μέλος. Έχουμε και στο Χονγκ Κονγκ, στην Ιρλανδία, στην Αγγλία. Στην Αγγλία έχουμε μεγάλη δύναμη, όπως και σε Γερμανία και Γαλλία. Μέχρι και στην Νιγηρία έχουμε. Ο ΑΡΗΣ είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν είναι απλή ομάδα.”

 

Για ποιον λόγο να γίνει μέλος κάποιος

“Είναι πάραπολύ λόγοι. Είμαστε συνέχεια των προγόνων μας, που ξεκίνησαν στις 25/3 του 1914 και ίδρυσαν αυτόν τον σύλλογο. Αγαπάμε με ανιδιοτέλεια τον σύλλογο, δεν περιμένουμε κάτι. Είτε στην Β – είτε πρωταθλητές είμαστε μέλη. Αγαπάμε τον ΑΡΗ και τον Θεο του πολέμου. Όχι την νίκη.

Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συστημικοί. Εχουμε τον λαό μας.

Έσουμε το δικαίωμα να αξιολογούμε τις διοιηκήσεις και να έχουμε κρίση ως ερασιτέχνης στα τμήματα του συλλόγου. Ο Ερασιτέχνης μπήκε μπροστά φέτος στο μπάσκετ. Δίνουμε ανάσα σε ένα τόσο μεγάλο άθλημα του συλλόγου. Διασφαλίζουμε το όνομα, το σημα και το γήπεδο του συλλόγου μας. Πρέπει να είμαστε δυνατοί για να προστατεύουμε όλα τα σημαντικά για την ομάδα και την ιστορία μας.

Παντού ο ΑΡΗΣ πρέπει να είναι πρώτος. Ακόμη και στα μέλη του.

Στην Ελλάδα είμαστε 3οι. Μπροστά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Με τον ΠΑΟ εχουμε μικρή διαφορά, πιστεύω πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα τους φτάσουμε. Είναι στοχος μας. Μας περνάνε γύρω στα 1000 άτομα. Θα τους περάσουμε!”

 

Για τον Περικλή Τράιο:

“Ο Πέρι είναι ένας λόος που στις εκπομπές του συνδέσμου τις άκουγα με ευλάβεια. Περίμενα πως και πως να σε ακούσω . Επαιξες πολύ μεγάλο ρόλο για μένα και για πολλούς οπαδούς.”

 

Για τα παιχνίδια που ξεχωρίζει με τον ΑΡΗ:

“Έχω να χάσω ματς (εκει που μας δίνουν εισιτηρια) από το 2004, που ήμουν φανταρος.

 

Είναι από τις πιο εντονες στιγμές μου, στο χόκει επι πάγου στην Αθήνα. Κατέβηκα μόνος στο π[αγοδρόμιο του Ταύρου, στον τελικό. 8 η ώρα το πρωι ο Αγώνας.  Είχαμε πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος Κάναμε κερκιδα δεν σταματήσαμε λεπτό.  Μετά το τέλος ήρθαν οι παίκτες και μας είπαν «Εσείς το πήρατε!». Η χαρά που ένιωσα τότε δεν περιγράφεται. Εμενα δεν με ενδιαφέρει αν ήταν χόκει ή ποδόσφαιρο. Εμένα με ενδιαφέρει που είναι ο ΑΡΗΣ. Ο ΑΡΗΣ είναι ιδέα. Θέλουμε να κερδίζουμε πάντα, όμως η αγάπη μας για τον ΑΡΗ κερδίζει τα πάντα. Δεν είμαστε πανηγυρτζίδες. Ο ΑΡΗΣ είναι συναίσθημα. Δεν συναντάς ποτέ και πουθενά άλλο τέτοιο συναίσθημα.”

 

Για το ξεχωριστό ρεκόρ του ΑΡΗ:

“Ο ΑΡΗΣ είναι πρώτος σε ξεχωριστές κατακτήσεις πρωταθλημάτων ομαδικών Αθλημάτων. Μιλάμε για 12 ομαδικά αθλήματα, σε άνδρες. Πρώτοι στον πλανήτη είμαστε. Δεύτερη είναι η Μπαρτσελόνα. Στην Ελλάδα ο δεύτερος σύλλογος μετά από εμάς είναι ο Ολυμπιακός, με 8.”

 

Πως μπορεί να γραφτεί κάποιος στον Ερασιτέχνη.

Ότι ισχύει για όσους έιναι κοντά, ισχύει και για μακριά.Καλουν στο 2310326619 από Δευτέρα ως και Παρασκευή

από τις 11:00 ως τις 15:00 και μιλάνε μαζί μου και το τακτοποιούμε.

 

 

Για τον φετινό ΑΡΗ:

“Αυτό που βλέπω είναι πως όλοι είναι μια οικογένεια. Άριστο κλίμα και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Μπράβο στον Πρόεδρο για τις επιλογές. Το μυτικό της επιτυχίας είναι μερικά παλικάρια που δείχνουν στους παικτες τι σημαίνει ΑΡΗΣ! Αυτοί είναι ο Δημήτρης Τσακίρης, που τους έχει μεταδόσει την ιστορία του συλλόγου και τους έχει δώσει να καταλάβουν τι φανέλα φοράνε, ο Γιώργος και ο Βαγγέλης. Ο ΑΡΗΣ εκτός από τεχνοκράτες, πρέπει να έχει και οπαδούς που αγαπάνε την ομάδα και δινουν συναίσθημα.”

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X