Η FA επενδύει 210 εκατ. ευρώ για την επιστροφή των Νέων στο ποδόσφαιρο

από AllAboutARIS

Η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στο ποδόσφαιρο, το οποίο αν και «λαβωμένο» προσπαθεί να μείνει "όρθιο".

Η Αγγλία η οποία θα ανοίξει τα γήπεδα της στις 17 Μαΐου (με 10000 φιλάθλους) είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα, ώστε να βγει νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA), είναι έτοιμη να προβεί σε μια κίνηση που θα σκορπίσει πολλά χαμόγελα. Ειδικότερα, αναμένεται να επενδύσει περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τετραετία στις ακαδημίες και τα φυτώρια, στοχεύοντας στην επιστροφή 14 εκατομμυρίων παικτών στη δράση. Θα τους προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, μιας και θα ρίξει βάρος τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, που επηρεάστηκε σοβαρά από τον περιορισμό και τη διακοπή της προπόνησης.

Σύμφωνα με τον “Independent”, ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος του ποδοσφαίρου της βάσης αξιολογείται σε περισσότερα από 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το πλάνο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στοχεύει, να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης του ποδοσφαίρου από τους νέους άνδρες, να δώσει στα κορίτσια ίση πρόσβαση στους συλλόγους από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να χτίσει περίπου 5.000 ποιοτικά γήπεδα σε ολόκληρη τη χώρα.

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X