Ρεάλ Σοσιεδάδ: Σήκωσε το Copa del Rey μετά από 34 χρόνια

από AllAboutARIS

Για πρώτη φορά από το 1987, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέκτησε έναν τίτλο, κάνοντας δικό της το Κύπελλο Ισπανίας (για τρίτη φορά στην ιστορία της), ύστερα από την επικράτησή της με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον βασκικό τελικό που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Ο τίτλος, βεβαίως, θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος μετά από 33, αφού ο τελικός ήταν ο περυσινός, με τις δύο ομάδες να έχουν συμφωνήσει να μεταφερθεί για φέτος, μήπως και θα ήταν εφικτό να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο 63′ έλαβε χώρα η φάση που έκρινε τον τελικό. Ο εξαιρετικός Μίκελ Μερίνο βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Πόρτου, αυτός ανατράπηκε από τον Ίνιγο και ο διαιτητής, αφού έδειξε το καθαρό πέναλτι, απέβαλε τον αμυντικό της Αθλέτικ, παίρνοντας (ορθά) πίσω την κόκκινη μέσω του VAR.

Ο αρχηγός Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, παρ’ ότι είχε χάσει τα δύο τελευταία, εκτέλεσε από την άσπρη βούλα τον Ουνάι Σιμόν και έστεψε Κυπελλούχο την ομάδα του Σαν Σεμπατιάν, η οποία πάντως δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού ο τελικός άνηκε στην περυσινή σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα