Ηταν… ΑΡΗΣ στο δεύτερο και "χτίζει" διαφορά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σίλβα και Μάνος τα γκολ για τους κιτρινόμαυρους.

Για ένα ημίχρονο ο ΑΡΗΣ παρουσίασε ίσως μία από τις χειρότερες εικόνες του φέτος. Στο άλλο όμως ήταν… ΑΡΗΣ, η ομάδα που παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ελλάδα!

Με εικόνα υπεροχής και πίεσης στο δεύτερο, οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και αξιοποίησαν την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για να ξεφύγουν στους τέσσερις βαθμούς από την 3η θέση.

Καθοριστικές ήταν οι αλλαγές του Μάντζιου, με τους Σίλβα-Μάνο να έρχονται από τον πάγκο και να σκοράρουν αμφότεροι, στο 69′ και το 90’+1′ αντίστοιχα. Μάλιστα ο Πορτογάλος μέτρησε και μία ασίστ, για να εξελιχθεί σε MVP του ΑΡΗ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Μήτρογλου και Γκάνεα… παρών!

Ο Άκης Μάντζιος είδε τους δύο παίκτες στη διάρκεια της διακοπής να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους, επαναφέροντας αμφότερους στα βασικά του πλάνα. 

Ο Ρούμανος ήταν με τον Σούντγκρεν στα άκρα της άμυνας. Ρόουζ και Δεληζήσης ήταν οι δύο στόπερ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. Τζέγκο-Σάσα το δίδυμο στα χαφ, με τον Μπερτόγλιο λίγο πιο μπροστά. Ο Μαντσίνι με τον Γκάμα ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Βασικές επιστροφές…

Νέα πρόσωπα είχε και η ενδεκάδα των Αρκάδων. Ο Μίλαν Ράσταβατς επανέφερε τους Μπαράλες, Μουνάφο και Σουάρεθ, οι οποίοι επανήλθαν από τους τραυματισμούς τους. 

Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα. Κώτσιρας και Άλβαρεζ οι πλάγιοι μπακ, με τους Σουάρεθ και Καστάνο στα στόπερ. Ο Βαλιέντε με τον Μουνάφο στα χαφ, ο Τίλικα με τον Σίτο στα εξτρέμ και ο Φερνάντεθ λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Άγευστος και ακίνδυνος

Ο ΑΡΗΣ έκανε ίσως ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της φετινής σεζόν, έχοντας ναι μεν την κατοχή αλλά χωρίς να είναι απειλητικός και μοναδική καλή στιγμή το φάουλ του Γκάμα στο 36′ που πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Η στατικότητα της ομάδας μεσοεπιθετικά δεν βοήθησε ώστε να πατήσει περιοχή, με καλές προϋποθέσεις στη ροή του ματς, ούτε από τον άξονα αλλά ούτε και από τα πλάγια προσπαθώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά.

Τη δική του καλή στιγμή είχε και ο πιο δραστήριος Αστέρας, φτάνοντας μία ανάσα από το γκολ στο 23′ Ο Κουέστα έδιωξε την κεφαλιά του Μπαράλες και ο Φερνάντεθ έχασε τεράστια ευκαιρία από την περιοχή και ενώ ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ ήταν εκτός θέσης.

Το πήρε αλλιώς στο δεύτερο μέρος

Η ανάπαυλα αποδείχθηκε ευεργετική για τον ΑΡΗ, παρουσίαζοντας από τις αρχές του δεύτερου μέρους την γνωστή εικόνα της φετινής σεζόν.

Η ομάδα έβαλε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι της, έκλεψε πολλές μπάλες ψηλά και μέσα σε ένα λεπτό απείλησε δις. Μία στο 50′ με την κεφαλιά του Μήτρογλου και ένα λεπτό αργότερα με το κοντινό σουτ του Γκάμα. 

Οι αλλαγές του Μάντζιου… έδεσαν το γλυκό! 

Ο ΑΡΗΣ ήταν σαφώς καλύτερος αλλά κάτι έλειπε. Και το βρήκε με την είσοδο των Μάνου και Σίλβα οι οποίοι καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Ο Πορτογάλος σκόραρε στο 69′, γκολ που ήρθε στον χώρο και μετά την εξαιρετική μπαλιά του Λούκας Σάσα για να βγάλει τον συμπαίκτη του φάτσα με την εστία. 

Μία του Μάνου, δύο του Μάνου, τρεις του Μάνου…

Ο Μάνος έδωσε το κάτι παραπάνω στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας διπλή ευκαιρία στο 85′ και μία ωραία κεφαλιά στο 87′ για να βρει το γκολ, φτάνοντας σε αυτό στις καθυστερήσεις. 

Ο Σίλβα “έβγαλε” τον 26χρονο επιθετικό στον χώρο και πλάσαρε ψύχραιμα τον Παπαδόπουλο στο 90’+1′ “κλειδώνοντας” έτσι το τελικό σκορ και τους τρεις βαθμούς για τον ΑΡΗ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17′ Τζέγκο, 57′ Σάσα/16′ Μουνάφο, 80′ Σουάρεθ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 69′ Σίλβα, 90’+1′ Μάνος

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος):Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (90’+3′ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (83′ Μπρούνο), Γκάμα (90’+2′ Μπαγκαλιάνης), Μαντσίνι (58′ Σίλβα, Μήτρογλου (58′ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Άλβαρεζ, Μουνάφο (73′ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τίλικα (73′ Κρέσπι), Σίτο (59′ Ριέρα), Μπαράλες, Φερνάντεθ (59′ Αλί Μπαμπά)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X