"Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε μόνο, από το γλίστρημα του Τζέραρντ"

από Γιώργος Γκάτος

Υποστήριξε ότι ο τίτλος δεν χάθηκε αποκλειστικά από το λάθος του άλλοτε συμπαίκτη του

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, ο οποίος πλέον είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της Λέστερ σε συνέντευξη που έδωσε στο “FourFourTwo” αναφέρθηκε στον τίτλο που έχασε η Λίβερπου, την σεζόν 2013-14.

Σε αυτή ο πρώην Ιβοριανός άσος υποστήριξε ότι η Λίβερπουλ δεν έχασε τον τίτλο αποκλειστικά από το γλίστρημα του Τζέραρντ στο ματς με την Τσέλσι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο αρχηγός των “κόκκινων” έκανε λάθος κοντρόλ, το οποίο έδωσε την δυνατότητα στον Μπα να βγει μόνος του στην επίθεση και να κάνει το 0-1 για την ομάδα του Λονδίνου.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η ομάδα του Λίβερπουλ ήθελε περισσότερα τέρματα από την Σίτι, προκειμένου να κατακτήσει αυτή τον τίτλο. Ωστόσο παρότι νικούσαν με 3-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ήρθε τελικά ισόπαλη με 3-3, με συνέπεια το όνειρο της κατάκτησης του τίτλου να σβήσει.

“Ήθελα να αποδείξω σε όλους ότι μπορούσα να αφήσω πίσω μου τη δύσκολη περίοδο πού είχα στη Σίτι, και αυτό μπορούσα να το κάνω με την Λίβερπουλ. Μπόρεσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο με σπουδαίους παίκτες σε μία φανταστική περίοδο.

Γιατί δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα; Συνέβησαν μερικά πράγματα. Ο κόσμος μιλάει πάντα για το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο εντός έδρας ματς με την Τσέλσι, όμως δεν ήταν μόνο αυτό.

Είχα κάνει και εγώ ένα λάθος εναντίον της Γουέστ Μπρομ λίγους μήνες πριν. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη. Δε θέλω ο κόσμος να λέει απλά “φταίει μόνο το γλίστρημα”, γιατί δε φταίει μόνο αυτό. Ο Στίβεν ήταν απίστευτος για το club και σκόραρε πολλά σημαντικά γκολ. Πρέπει να μοιραστούμε συλλογικά την ευθύνη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στα λεγόμενα του.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X