Απελευθερωμένος και αποτελεσματικός (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Μάνος ήρθε στον ΑΡΗ για να αναλάβει τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Κριστιάν Λόπεθ.

Η “αφλογιστία” του Ισπανού δεν άργησε να “ανοίξει στον 26χρονο επιθετικό την πόρτα της ενδεκάδας και την καθιέρωσή του σε αυτήν από τον Άκη Μάντζιο.

Ο Μάνος πήρε πάνω του την ευθύνη και το βάρος μίας θέσης… μοναχικής και δύσκολης ως προς τη διαχείρισή της, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αρκετές φορές στο επίκεντρο της κριτικής. Οχι όμως με βάση το τί μπορεί να δώσει αλλά με το τι ήθελαν όλοι από αυτόν. 

Το άγχος του έχει φανεί αρκετές φορές, ακόμα και σε φάσεις που δεν τελείωσε κατά καιρούς όπως μπορεί. Μέχρι που ήρθε ο Μήτρογλου…

Πριν την εν λόγω μεταγραφή, ο Μάνος είχε δύο γκολ με τη Λάρισα και ισάριθμες ασίστ για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μετά από αυτήν και σε διάστημα δύο μηνών, ο 26χρονος επιθετικός έχει τέσσερα γκολ και ακόμα δύο ασίστ, φτάνοντας συνολικά έξι γκολ και τέσσερις ασίστ στη φετινή σεζόν ενώ είναι μέσα σε αρκετές φάσεις όπως φάνηκε και χθες. 

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η έλευση του Μήτρογλου… απελευθέρωσε τον Μάνο και αυτό αποτυπώνεται από την παρουσία του μέσα στο γήπεδο όπως και από τα στατιστικά που καταγράφει, τα οποία είναι ικανοποιητικά για τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού στο ρόστερ του φετινού ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα