Ο Σίλβα είναι… περίπτωση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένα από τα φετινά πλεονεκτήματα του ΑΡΗ, είναι το βάθος του ρόστερ.

Η “πολυτέλεια” του προπονητή να “τραβάει” από τον πάγκο έναν ενδεκαδάτο παίκτη στη διάρκεια του αγώνα και να αλλάζει τις ισορροπίες… Οπως έκανε δηλαδή την περασμένη Κυριακή με τον Σάντε Σίλβα. 

Για ακόμη μία φορά ο Πορτογάλος πέρασε αλλαγή σε ματς του ΑΡΗ, βρίσκοντας δίχτυα περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα. 

Το αξιοσημείωτο με τον Σίλβα είναι έχει σκοράρει τέσσερα γκολ και όλα ερχόμενος από τον πάγκο. Η διαφορά του γκολ κόντρα στον Αστέρα από τα προηγούμενα τρία ήταν ότι αποτέλεσε key goal, ως το πρώτο της ομάδας, και της έδωσε το προβάδισμα που δεν κατάφερε να βρει τα προηγούμενα 68 λεπτά. 

Η προσφορά του από τον πάγκο θυμίζει αρκετά εκείνη του Νίκο Μαρτίνες, όταν προ διετίας είχε χαρακτηριστεί δικαίως ως ο 12ος παίκτης της ομάδας. Και ο ίδιος τίτλος μπορεί να αποδοθεί και στον Σίλβα. 

Ο Πορτογάλος κρίνεται πολύτιμος βάσει των αριθμών του όταν έρχεται από τον πάγκο στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως επίσης κανένας δεν αμφισβητεί το αστείρευτο ταλέντο του. Είναι θέμα όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του έστω για κάποιες αγωνιστικές ενώ δεν έχει αξιοποιήσει στο αναμενόμενο στις ευκαιρίες που του δόθηκαν να αγωνιστεί βασικός, με τα δύο παιχνίδια κόντρα στον ΟΦΗ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να αποτελούν την εξαίρεση. Από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να κάνει κάπου αλλού τη διαφορά. 

Αυτοί είναι και οι λόγοι που δημιουργούνται κάπως ανάμεικτα “συναισθήματα” για τον Πορτογάλο εντός της ομάδας. Αυτό το “ναι μεν αλλά” όσον αφορά την παρουσία του στην ομάδα αλλά και το μέλλον του, το οποίο φυσικά συνδέεται και με τη ρήτρα που υπάρχει στον δανεισμό του και είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. 

Η Γουέστ Χαμ θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του παίκτη. Πρώτον διότι υπάρχει μία ρήτρα κόντρα στο 1 εκατ. για την οποία ο ΑΡΗΣ πολύ δύσκολα θα μπει σε διαδικασία να την καλύψει ενώ για να επεκταθεί ο δανεισμός του Σίλβα θα πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιό του από τη Γουέστ χαμ (λήγει το 2022). Συν το θέμα του CAS και τι ισχύει με τους δανεικούς στην περίπτωση που ο ΑΡΗΣ χάσει την υπόθεση Ντουρμισάι.

Για την ώρα πάντως ο Σίλβα έχει άλλα οκτώ παιχνίδια μπροστά του για να δείξει πολλά παραπάνω και ειδικά σε εκείνα που μπορεί ο Άκης Μάντζιος να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό. 

Πέρα από κάποιες εσωτερικές συζητήσεις δεν έχει γίνει κάποια άλλη ουσιαστική κουβέντα για την περίπτωσή του, κάτι που αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ και με βάση τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί στην ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα