Μαντσίνι: Φέτος είναι… εργαλείο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την περσινή σεζόν ο Ντάνιελ Μαντσίνι ήρθε για να προστεθεί σε μία ήδη… γεμάτη επιθετική γραμμή για τον ΑΡΗ.

Η προσαρμογή δεν αποδείχθηκε εύκολη για τον Αργεντινό, ο οποίος έπρεπε να περιμένει μέχρι τη διαδικασία των πλέι οφ και τις αποχωρήσεις αρκετών παικτών ώστε να βρει -θέλοντας και μη- χώρο και χρόνο στην ενδεκάδα της ομάδας. 

Οταν ο ΑΡΗΣ βέβαια πλήρωνε τη Μπορντό για τον Μαντσίνι, είχε στο μυαλό του ότι ίσως πρόκεται για μία κίνηση που δεν θα φέρει άμεσα αποτέλεσματα. Ηταν μία επένδυση. Και φέτος αποδίδει σίγουρα περισσότερους καρπούς. 

Σε ένα ρόστερ πιο “γεμάτο” και ανταγωνιστικό από το περσινό, ο Μαντσίνι βρήκε πολύ περισσότερο χρόνο.

Πέρυσι είχε 25 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, 1328 λεπτά συμμετοχής και 12 παιχνίδια ως βασικός

Φέτος είναι κοντά στο να ξεπεράσει κατά πολύ αυτούς τους αριθμούς, έχοντας 24 παιχνίδια και 1140 λεπτά συμμετοχής οκτώ παιχνίδια πριν το φινάλε της σεζόν. 

Η βασική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε 11 ματς ως βασικός, δηλαδή επτά περισσότερα απο πέρυσι. Συνολικά φέτος έχει φτάσει τα 13, μαζί και με τα δύο παιχνίδια των πλέι οφ. 

Παράλληλα με τους αριθμούς βέβαια υπάρχει η γενική εικόνα του Αργεντινού τη φετινή σεζόν, με τον Άκη Μάντζιο να μην τον χρησιμοποιεί απλά αλλά του δίνει ρόλο στην ομάδα, είτε στην κορυφή της επίθεσης είτε στα εξτρέμ.

Το μόλις ένα γκολ που έχει πετύχει ίσως σε κάποιους να μην λέει πολλά -έχει βέβαια και ένα στο Κύπελλο- αλλά η εικόνα του συγκριτικά με πέρυσι είναι ενός παίκτη ο οποίος είναι χρήσιμος για την τακτική του προπονητή και αρκετά πειθαρχημένος σε αυτήν.

Γενικά φέτος υπάρχει αρκετά μεγάλη ικανοποίηση από τον Μαντσίνι, σε σχέση με πέρυσι, σε σημείο που στον ΑΡΗ πιστεύουν ότι μπορεί κάποια στιγμή ο παίκτης να φέρει και χρήματα στην ομάδα. 

Προτεινόμενα Άρθρα