Πισωγύρισμα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μαντσίνι το μοναδικό γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ο ΑΡΗΣ… κράτησε την ΑΕΚ στο “κυνήγι” της τετράδας, χάνοντας την τεράστια ευκαιρία που είχε στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. 

Τα πολλά λάθη των παικτών του Μάντζιου και αυτό του Κουλμπάκοφ στο πρώτο πέναλτι, οδήγησαν σε ένα βαρύ 0-3 για το πρώτο μέρος, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να μειώνει στο 56′ για το τελικό 1-3.

Ο Λευκορώσος υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι στον Λόπες για να έρθει το 0-1 του Τάνκοβιτς. Στο 29′ ο Σούντγκρεν κάνει ολέθριο λάθος που εκμεταλλεύεται η Ένωση και σκοράρει στο ανοικτό γήπεδο για το 0-2 με τον Βασιλαντωνόπουλο. Στο 36′ η ομάδα του Χιμένεθ σκόραρε πάλι από πέναλτι, αυτή τη φορά σωστό, με τον Ανσαριφάρντ. 

Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΕΚ πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον ΑΡΗ, ο οποίος δεν χάνει τη 2η θέση ούτε αυτή την αγωνιστική. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Εκτός την τελευταία στιγμή ο Γκάμα!

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής παρέταξε τον ΑΡΗ ο Μάντζιος, με τον Μπρούνο Γκάμα να μένει εκτός μετά από χτύπημα που δέχθηκε στη χθεσινή προπόνηση.

Ο Μπρούνο Φελίπε πήρε τη θέση του Πορτογάλου στα εξτρέμ, με τον Σίλβα στην άλλη πλευρά και τον Μπερτόγλιο λίγο πίσω από τον προωθημένο Μαντσίνι.

Πίσω στην άμυνα ο Σάκιτς πήρε τη θέση του Γκάνεα στα αριστερά. Σούντγκρεν στα δεξιά και ο Ρόουζ με τον Δεληζήση μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. Τζέγκο και Σάσα ήταν το δίδυμο στα χαφ. 

ΑΕΚ: Αρχικά τέσσερις, τελικά… τρεις αλλαγές για τον Χιμένεθ

Τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της Ένωσης από τον Ισπανό, σε σχέση με το μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Αρχικά ήταν τέσσερα με τον Αλμπάνη αλλά τελευταία στιγμή ο Τάνκοβιτς πήρε τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Στην άμυνα, ο Βασιλαντωνόπουλος πήρε στα δεξιά τη θέση του Νταντσένκο. Λόπεζ στα αριστερά και ο Σβάρνας με τον Νεντελτσιάρου το ανασταλτικό δίδυμο μπροστά από τον Τσιντώτα που ήταν στο τέρμα. 

Ο Κρίστισιτς ήταν ο κεντρικός χαφ. Ο Σιμάνσκι επιλέχθηκε αντί του Μάνταλου και μαζί με τον Γαλανόπουλο ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Γκαρσία και Τάνκοβτις ήταν στα εξτρέμ και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

O ΑΓΩΝΑΣ

Πέναλτι από το πουθενά η ΑΕΚ και 0-1

Το ματς είχε λίγα πράγματα στο ξεκίνημα του, μέχρι που ήρθε το 10ο λεπτό και η πρώτη φάση που σημάδεψε το παιχνίδι και άλλαξε τη ροή του ματς

Ο Λόπεζ πήγε ηθελημένα στο πόδι του Ρόουζ και έπεσε στην περιοχή, με τον Κουλμπάκοφ να δείχνει την άσπρη βούλα αλλά το VAR να… αγνοείται για να τον ενημερώσει ότι δεν υπάρχει παράβαση. Στο 12′ ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

“Δώρο” του Σούντγκρεν και δεύτερο γκολ η Ένωση

Πάνω που ο ΑΡΗΣ έδειχνε να βρίσκει ξανά ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του, άρχισε να προδώνεται από τα δικά του λάθη. Ο Σούντγκρεν “πούλησε” τη μπάλα απο την πίεση του Ανσαριφάρντ και έβγαλε την ΑΕΚ στο ανοικτό γήπεδο, με τον Σιμάνσκι να “σπάει” στον Βασιλαντωνόπουλο και αυτός να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του. 

Τρίτωσε το κακό για τον ΑΡΗ

Ο εφιάλτης του πρώτου μέρους δεν είχε τελειωμό για τον ΑΡΗ, βλέποντας την ΑΕΚ να φτάνει και σε τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με καθαρό πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ρόουζ στο 35′ και το οποίο ο Ανσαριφάρντ μετέτρεψε σε γκιολ ένα λεπτό αργότερα για το 0-3 του πρώτου μέρους

Αλλαγή επιθετικά και… γκολ 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έγινε η πρώτη κίνηση του Μάντζιου, με τον Μάνο να περνά αντί του Μπρούνο και τον Μαντσίνι να μετατοπίζεται στη δεξιά πλευρά. 

Η αλλαγή αυτή απέδωσε καρπούς, με τον ΑΡΗ στο 56′ να βγαίνει στο τρανζίσιον σωστά για πρώτη φορά και να φτάνει στο γκολ από το συρτό σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή.

Με εξαίρεση δύο-τρεις στιγμές της ΑΕΚ που ο Κουέστα “καθάρισε” καθοριστικά, ο ΑΡΗΣ ήταν συντριπτικά ανώτερος. Γκάνεα, Ματέο, Μήτρογλου και Ματίγια ήταν από τον πάγκο, δεν “έφερα” όμως και το γκολ που παρολίγο να βρει ο ΑΡΗΣ στο 80′, αλλά ο Λόπεζ έβαλε σωτήρια το πόδι του πάνω στην κοντινή προσπάθεια του Σάσα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντιμίτρι Ζουκ (Λευκορωσία), Άλε Μέσλινκα (Λευκορωσία)
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Ντούγε Στούκαν (Κροατία)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 36′ Ρόουζ, 54′ Μπερτόγλιο, 74′ Ματέο/23′ Γαλανόπουλος, 28′ Σβάρνας, 44′ Λόπεζ, 74′ Σιμάνσκι, 82′ Κουλμπάκοφ, 90’+3′ Τσιντώτας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 56′ Μαντσίνι/12′ Τάνκοβιτς, 29′ Βασιλαντωνόπουλος, 37′ Ανσαριφάρντ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης (86′ Ματίγια), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Σίλβα (86′ Μήτρογλου), Μπρούνο, Μαντσίνι (70′ ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60′ Μιτάι), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπεζ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (64′ Μάνταλος), Γκαρσία (65′ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76′ Κοσίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X