Η μέρα που ο κόσμος του ΑΡΗ έκανε την υφήλιο να παραμιλάει (pics-vids)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ήταν 24 Απριλίου του 2010, όταν ο κόσμος του ΑΡΗ έγραφε Ιστορία.

Ακριβώς 11 χρόνια πριν, σαν σήμερα, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση όλων των εποχών από ελληνική ομάδα. Ήταν εκείνη των φιλάθλων του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Όλη η Ελλάδα είδε με ανοιχτό το στόμα περίπου 30.000 φίλους του ΑΡΗ να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να δουν την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της μετά από 40 χρόνια. Η Αθήνα έγινε… Θεσσαλονίκη, το μισό ΟΑΚΑ ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα, με κόσμο που ξεπερνούσε τη χωρητικότητα του “Κλεάνθης Βικελίδης”!

Φυσικά αυτή η εκδρομή ήταν η μεγαλύτερη όλων τωξν εποχών στην Ελλάδα και έγινε θέμα παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί απάντηση στην προπαγάνδα των payroll του Ιβάν Σαββίδη. Αλλά και οδηγό για το μέλλον, ώστε να μην είναι μόνο ο λαός του ΑΡΗ νικητής.
Δυστυχώς ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο, αφού ηττήθηκε με 1-0, με γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 63′.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65′ Μαρίνο), Σαλπιγγίδης (62′ Καραγκούνης), Λέτο (79′ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Βανγκέλι, Μεριέμ (66′ Χαβίτο), Ναφτί (74′ Φερνάντες), Πρίττας, Κάλβο (83′ Αντού), Κάμπορα, Κόκε.

Προτεινόμενα Άρθρα