Ligue 1 σκέφτεται να μειώσει τις ομάδες σε 18 ακόμα και 16, υπό το φόβο της μείωσης των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως αναφέρει η γαλλική "Le Parisien".
Πέραν του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τέτοιες αλλαγές θα ζητήσει και η UEFA, η οποία επιθυμεί να μειωθούν οι ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα, επειδή οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν στο Champions League, θα παίζουν περισσότερα παιχνίδια με βάσει το νέο φορμάτ, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2024.
Οι μικρές ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον υποβιβασμό δεν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης, με τις μεγάλες να το βλέπουν με καλό μάτι. Μάλιστα ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν – Μισέλ Ολάς, είναι υπέρ της μείωσης των συμμετεχόντων σε 16, επιθυμώντας να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.