Αυτά πρέπει να αλλάξει

από AllAboutARIS

Πέντε τομείς που θα χρειαστούν την άμεση παρέμβαση του σέρβου τεχνικού.

Με τον ΑΡΗ στον βυθό του βαθμολογικού πίνακα τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο νέος τεχνικός των κιτρινόμαυρων είναι πολλά και δύσκολα. Αρχικά πρέπει να μεταμορφώσει μια προβληματική ομάδα… σε ΟΜΑΔΑ, κι έπειτα να μάθει αυτή την ομάδα να παίρνει αποτελέσματα, κάνοντας απλά… βήματα. Άμεσα. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και το πρόγραμμα από εδώ και πέρα δυσκολεύει. Το γεγονός που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος είναι ότι ο νέος προπονητής πρέπει να κερδίσει το στοίχημα έχοντας στα χέρια του ένα υλικό το οποίο δεν επέλεξε ο ίδιος….

1.ΑΝΥΨΩΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Ο ΑΡΗΣ διαθέτει παίκτες στο ρόστερ του δίχως τις εμπειρίες και το ειδικό βάρος να διαχειριστούν την κατάσταση. Άρα ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι και καλός ψυχολόγος. Πρέπει να επενδύσει σε αυτό και να έχει συγκεκριμένο τρόπο για να το πετύχει. Με σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων που δεδομένα έχει το κακοσχεδιασμένο και με συγκεκριμένες αδυναμίες κιτρινόμαυρο ρόστερ. Πολλοί προσπάθησαν όλα αυτά τα χρόνια στο πέρασμά τους από τον ΑΡΗ να το πράξουν, ελάχιστοι ήταν αυτοί, όμως, που κατάφεραν να το πετύχουν και να πάρουν το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή.

2.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο ΑΡΗΣ στερείται αγωνιστικής ταυτότητας. Δεν ξέρει τι θέλει και τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό προσπαθούσε να βρει τη λύση μέσω συνεχών αλλαγών σε πρόσωπα και συστήματα (κατά τη διάρκεια του αγώνα), με τους ποδοσφαιριστές –πολλές φορές- να αλλάζουν πιο πολλές θέσεις στο γήπεδο και από εκείνους της Μπαρτσελόνα. Ο νέος τεχνικός πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και να περάσει τη φιλοσοφία του, ανάλογα πάντα με βάση το ρόστερ που αναλαμβάνει να διαχειριστεί. 

3. ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν χρειάζεται να έχεις δίπλωμα προπονητικής για να διαπιστώσεις ότι ο ΑΡΗΣ έχει εμφανέστατο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να αναπτυχθεί στοιχειωδώς σωστά, έτσι ώστε να φτάσει με καλές προυποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, με αποτέλεσμα όταν δέχεται γκολ να κυνηγά το πολύ την ισοπαλία (μέχρι στιγμής ούτε αυτό κατάφερε!), διότι δεν μπορεί να σκοράρει για να γυρίσει το ματς. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να μάθει να κρατά την μπάλα, να ελέγχει τον ρυθμό και να ψάχνει ορθόδοξα το γκολ. Σε κανέναν από τα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν είδαμε αυτό να γίνεται στο γήπεδο. Τουναντίον, γίναμε μάρτυρες μιας ομάδας που δεν μπορεί να αλλάξει πάνω από δύο πάσες και προσπαθεί με «γιόμες», από την άμυνα, να βγει στην επίθεση, δίχως καμία βοήθεια από τις πτέρυγες και τα χαφ.

4. ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ

Το πρόβλημα του ΑΡΗ ξεκινάει από την άμυνα, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα έχει δεχτεί δύο γκολ και στα τρία παιχνίδια που έδωσε. Οφείλει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία και κυρίως την συγκέντρωσή της, έτσι ώστε να αναγκάζει τον αντίπαλο να… φτύσει αίμα για να της βάλει γκολ. Ό,τι δηλαδή προσπάθησε να χτίσει το καλοκαίρι ο Χατζηνικολάου (παρότι δεν του βγήκε). 

5. Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Το καλοκαίρι της επανεκκίνησης –σε όλα τα επίπεδα- ο ΑΡΗΣ ξέμεινε από έμπειρους ποδοσφαιριστές που είχανε μυρωδιά από τα αποδυτήρια του Νέου Ρύσιου και εικόνα από την περυσινή δύσκολη σεζόν, άρα θα ήταν και πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια ανάλογη κατάσταση με την τωρινή. Μαζί με την εμπειρία έχασε και προσωπικότητες με λόγο στα αποδυτήρια. Από τους «παλιούς» έμεινε μόνο ο Πουλίδο με τον Αγκάνθο. Και ειδικά ο πρώτος είναι από τους ελάχιστους που έχουν το σθένος και την πείρα να βγουν μπροστά.
Το κλίμα ναι μεν παραμένει οικογενειακό, αλλά η απουσία των περισσοτέρων από την περίοδο της προετοιμασίας, φαίνεται να επηρεάζει τις ισορροπίες. Ο Μιλίκοβιτς σε σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να βρει τη χημεία και να κάνει τους παίκτες του να τον αντιμετωπίσουν με σεβασμό.

Προτεινόμενα Άρθρα