Για αυτό τον διάλεξε

από AllAboutARIS

Η «SportDay» επιχειρεί να καταγράψει ποια ήταν τα στοιχεία που έγειραν ελικά την πλάστιγγα υπέρ του Σέρβου.

Μετά από αναζήτηση μιας εβδομάδας ο Δημήτρης Ηλιάδης κατέληξε τελικά στον εκλεκτό για την άκρη του πάγκου που είναι ο Σέρβος Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ποια ήταν τα κριτήρια της επιλογής του;. Ποια ήταν τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του και τι ήταν τελικά αυτό που έπεισε τον Πρόεδρο του ΑΡΗ. Η SportDay στη σημερινή της έκδοση αναφέρει τους κύριους λόγους της απόφασης του Ηλιάδη να εμπιστευτεί τον 45χρονο σέρβο τεχνικό.

Αναλυτικά:

1. Συστάσεις-Ηλικία. Ο Μιλίνκοβιτς είναι ότι πιο hot προπονητικά αυτή τη στιγμή στη Σερβία και μάλιστα σε μια πολύ καλή ηλικία (44 ετών). Θεωρείται προπονητής που γνωρίζει το αντικείμενο, έχει καλό βιογραφικό, δεν είναι ρούκι και έψαχνε την κατάλληλη πρόταση για να κάνει το βήμα εκτός της χώρας του.

2. Η επιτυχία του στους «μικρούς». Σε όσες ομάδες εργάστηκε στην πατρίδα του ο 44χρονος, είχε μεγάλη επιτυχία στο να αναδεικνύει νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν πάρει ήδη μεταγραφή. Ο Αρης διαθέτει μια πλειάδα από τέτοιους και ο Ηλιάδης ποντάρει στην αξιοποίησή τους και στη μελλοντική τους εκμετάλλευση.

3. Η επικοινωνία με τους παίκτες: Από όσα συνέλεξε ο Ηλιάδης, κατάλαβε ότι ο Μιλίνκοβιτς βρίσκει κώδικα επικοινωνίας με τους παίκτες και παρότι είναι λάτρης της πειθαρχίας, έχει… καλά αποδυτήρια.

4. Ο Λόντσαρ. Η γνώμη του πρώην άσου των κιτρίνων τον οποίο γνωρίζει καλά ο Ηλιάδης μέτρησε πολύ. Ο Λόντσαρ εγγυήθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο του Αρη για την αξία αλλά και τον χαρακτήρα του Μιλίνκοβιτς, αλλά και την ικανότητά του να παίρνει ομάδες και να τις αναμορφώνει.

5. Η γλώσσα. Ο Μιλίνκοβιτς μιλάει ελληνικά αφού έπαιξε τέσσερα χρόνια στην Κύπρο . Αυτό θα τον βοηθήσει να περάσει πιο γρήγορα αυτά που θέλει στην ομάδα και γενικότερα στην επικοινωνία προσαρμογή.

6. Η αγωνιστική φιλοσοφία. Γενικά προσαρμόζει το σύστημα στην ομάδα που εργάζεται αλλά η βασική του φιλοσοφία είναι το καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο που έχει λείψει από τον Αρη.

Προτεινόμενα Άρθρα