«Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική»

από AllAboutARIS

«Τους έγινε πρόταση να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους για δύο χρόνια με αμοιβή 100.000 ευρώ και 80.000 ευρώ το χρόνο. Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική», σημείωσε μεταξύ άλλων…

Ο Δημήτρης Ηλιάδης απάντησε και στις ερωτήσεις που του έγιναν για τον λόγο για τον οποίο δεν ανανέωσαν τα συμβόλαια τους οι Παπαστεριανός και Παπαζαχαρίας. Ο πρόεδρος του ΑΡΗ τόνισε ότι θεώρησαν υποτιμητική την πρώτη πρόταση του ΑΡΗ, ενώ ο εκπρόσωπος τους ζήτησε να γίνει ένα δεύτερο ραντεβού στις 8 Ιουλίου, όταν είχε παρέλθει το χρονικό διάστημα για τις ανανεώσεις.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Το μπάτζετ ήταν συγκεκριμένο και ενταγμένο στο πλάνο εξυγίανσης της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι επιλογές των ποδοσφαιριστών αλλά και η προετοιμασία η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον με το 30% της δαπάνης των προηγούμενων χρόνων. Μας ενόχλησε το γεγονός ότι είχαν προεισπραχθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα των φιλικών για τις χρονιές 2013 και 2014. 

Γνωρίζοντας τις δεσμεύσεις που έχει η ομάδα στις μεταγραφές από τις πρώτες συναντήσεις που έκανα ήταν με τον εκπρόσωπο του Παπαστεριανού και του Παπαζαχαρία. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν συμβόλαια 190.000 ευρώ και 160.000 ευρώ τον χρόνο αντίστοιχα. Η εκτίμηση μας ήταν ότι τα ποσά αυτά ήταν υπερβολικά.
Τους προτάθηκε το ποσό που τους οφείλεται μαζί με τα μανατζερικά που ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ να το αποπληρώσει ο ΑΡΗΣ σε 5 χρόνια. Συγχρόνως τους έγινε πρόταση να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους για δύο χρόνια με αμοιβή 100.000 ευρώ και 80.000 ευρώ το χρόνο. Θεώρησαν την πρόταση υποτιμητική.
Ζήτησε ο εκπρόσωπός τους, νέα συνάντηση στις 8 Ιουλίου, όταν πλέον είχε παρέλθει το χρονικό δικαίωμα για τις ανανεώσεις. 

Η νέα πρότασή τους, ήταν να εξοφληθούν τα οφειλόμενα σε ένα χρόνο, δηλαδή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να υπογράψουν νέο τριετές συμβόλαιο έναντι 400.000 και 300000 ευρώ συνολικά ο καθένας. Από αυτά τα χρήματα την πρώτη χρονιά θα έπαιρναν 50.000 και 30.000 αντίστοιχα και τα υπόλοιπα θα μοιραζόταν τις δύο επόμενες χρονιές.

Δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά ακόμη κι αν συμφωνούσαμε, η απάντηση από την Super League ήταν αρνητική στο ερώτημα εάν μετά τις 30 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε ανανεώσεις συμβολαίων.
Εμείς δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον του ΑΡΗ όπως έκαναν οι προηγούμενοι με τις επιλογές τους. Πιστεύουμε ότι ο ΑΡΗΣ για να γίνει δυνατός θα πρέπει να βρει το σημείο μηδέν των χρεών του.
Κλείνω εδώ το θέμα γιατί εκτιμώ ότι η παρελθοντολογία δεν ωφελεί.

Από το σημείο να γίνουν κάποιες επιλογές που στην εξέλιξη τους να αποδεικνύονται λανθασμένες, μέχρι την καταστροφολογία που επιχειρείται να περάσει στην ομάδα με μότο «ο ΑΡΗΣ θα πέσει κατηγορία» υπάρχει μεγάλο κενό.

Οι κινδυνολόγοι έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να δρομολογήσουν  εξελίξεις στην ομάδα γιατί εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και πρόσωπα. Η ομάδα αντέδρασε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και έδειξε σημεία αγωνιστικής βελτίωσης. Δηλώνω με σιγουριά ότι ο ΑΡΗΣ που πληρώνει τις αμαρτίες των προηγούμενων χρόνων όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσει, αλλά θα κάνει και μία αξιοπρεπέστατη πορεία.

Προτεινόμενα Άρθρα