Στον ΑΡΗ κόβουν κορδέλες, στον ΠΑΟΚ… εκατομμύρια!

από AllAboutARIS

Ένα θέμα που σε κάθε περίπτωση πρέπει να δρομολογήσουν οι άνθρωποι του ΑΡΗ είναι οι σχέσεις με τους πολιτικούς. Στον ΑΡΗ πανηγυρίζουμε που κόβουν κορδέλες, ενώ στους δίπλα απαιτούν να…κοπούν τα χρέη τους.

Ένα θέμα που σε κάθε περίπτωση πρέπει να δρομολογήσουν οι άνθρωποι του ΑΡΗ είναι οι σχέσεις με τους πολιτικούς. Ο Ηλιάδης ευχαρίστησε δημόσια της κυβέρνηση για την πολιτική παρέμβαση(!!!) που έπρεπε να γίνει για να κάνει το κράτος το αυτονόητο. Να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Η ΚΜΑ έφερε τον Μπουτάρη στην ΔΕΘ να κόψει την κορδέλα και να πει ότι είναι Αρειανός. Κάτι που βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί καθώς είναι από τους λίγους που στο παρελθόν το αρειανιλίκι του το έχει πληρώσει με εκατομμύρια δραχμές.

Χθες όμως ο Μπουτάρης βρέθηκε στην εκδήλωση Σαββίδη και με δική του πρωτοβουλία δήλωσε ότι θα είναι σύμμαχος για το σβήσιμο των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είπε βέβαια και χθες και σήμερα ότι είναι Αρειανός. Για ορισμένους αυτό είναι αρκετό. Ο Αρειανός για τον ΑΡΗ να κόβει κορδέλες και για τον ΠΑΟΚ εκατομμύρια χρεών. Και για αυτό φυσικά δεν φταίει ο Δήμαρχος. Τι του ζητάει και τι του απαιτεί ο καθένας είναι η ουσία. Οι παράγοντες του ενός τον παρακάλεσαν να κόψει την κορδέλα στο περίπτερο και του άλλου του απαίτησαν να τους κόψει 23 εκατομμύρια ευρώ από τα παγωμένα εδώ και 10 χρόνια χρέη.Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την παρουσία του στη χθεσινή εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη.
Αρχικά, ερωτώμενος για την παρουσία του στο «Μακεδονία Παλλάς», είπε: «Όταν σε καλεί ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στην παρουσίαση του προγράμματός του, είναι προφανές πως ως Δήμαρχος θα είμαι εκεί. Όχι γιατί απλά ήμουν υποχρεωμένος αλλά και γιατί είχα τη διάθεση, άσχετα αν είμαι Αρειανός».

Για την χθεσινή του τοποθέτηση: «Άκουσα με προσοχή τις προτάσεις και τα παράπονα του Ιβάν Σαββίδη και γι΄ αυτό πήρα την πρωτοβουλία και μίλησα, από τη στιγμή που και εμείς ως Δήμος Θεσσαλονίκης είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Το κράτος πρέπει να ακούσει με ανοιχτά τα αυτιά την πρόταση του Σαββίδη. Αν του χαριστούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, θα προχωρήσει…»

Για το πώς βρήκε αντίστοιχη λύση ο Δήμος Θεσσαλονίκης: «Υπήρχε ένα χρέος της τάξης των 22 εκατομμυρίων ευρώ από την περίφημη ιστορία της υπεξαίρεσης. Από αυτά, τα 7 εκατομμύρια ήταν το πρωτογενές χρέος και τα 15 ήταν από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Η συμφωνία που έγινε ήταν να πληρώσουμε τα 7 με δόσεις και μόλις το κάνουμε να διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Ήδη έχουμε πληρώσει τα 6, το επόμενο διάστημα θα πληρώσουμε και το υπόλοιπο ποσό. Βέβαια, μας δημιουργεί πρόβλημα το ότι ακόμα το χρέος δεν έχει διαγραφεί. Είναι δεδομένο όπως πως θα γίνει. Βέβαια, εμείς πληρώνουμε διπλά τα 7 εκατομμύρια. Και γιατί κάποιος κύριος τα πήρε και γιατί πρέπει να τα δώσουμε στο κράτος. Έγινε διαπραγμάτευση του Δήμου με το Υπουργείο Εσωτερικών και έγινε πολλή συζήτηση γιατί έπρεπε να πειστεί το Υπουργείο»

«Το χάρισμα πάντως των προστίμων και των προσαυξήσεων δεν είναι απλή υπόθεση. Δικαίως λέει ο Σαββίδης πως «αν πέσω κατηγορία τα χρέη θα διαγραφούν έτσι κι αλλιώς». Έφερε και το παράδειγμα της ΑΕΚ. Πόσα έχασε το κράτος από την ΑΕΚ; Διακόσια εκατομμύρια; Εκατό πενήντα; Και δεν φτάνει αυτό, δίνει και ο Σγουρός 20 εκατομμύρια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ».

Για το αν του φάνηκε υπερβολικό το αίτημα του Σαββίδη: «Όχι. Μου φάνηκε απόλυτα λογικό. Είναι μεγάλη ευκολία για το κράτος αυτό που προτείνει ο Σαββίδης. Και θα εισπράξει άμεσα 10 εκατομμύρια και θα εισπράττει χρήματα κάθε χρόνο από τον ΠΑΟΚ μέσω φόρων».

Για το αν πλήρωνε ο ίδιος ως επιχειρηματίας πρόστιμα και προσαυξήσεις: «Όχι, δεν θα τα πλήρωνα. Εδώ με τους προμηθευτές κάνεις διαπραγματεύσεις όταν βρίσκεσαι σε δυσκολίες και στα πρόθυρα πτώχευσης. Προφανώς κάνεις διαπραγματεύσεις…»

Για το τι θα πράξει ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Σκέφτομαι μία έγγραφη ανακοίνωση. Θα το προτείνω στο Δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα, να βγάλουμε δηλαδή ένα ψήφισμα με το οποίο θα στηρίζουμε τις θέσεις του Σαββίδη. Είναι μια ιστορία που κάλλιστα μπορεί να τελειώσει. Ουσιαστικά το ίδιο το κράτος κούρεψε το χρέος του, με τη συναίνεση των πιστωτών. Τι άλλο να λέμε;».

Πραγματικά τι άλλο να πούμε για να ξυπνήσει ο Αρειανός;

Προτεινόμενα Άρθρα