Αυτά άλλαξε και έφερε βελτίωση

από AllAboutARIS

Ποιοι είναι οι τέσσερις τομείς στους οποίους επικέντρωσε τη δουλειά ο προπονητής του ΑΡΗ και επέφερε σημαντική βελτίωση.

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυο εβδομάδων ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς με στοχευμένες παρεμβάσεις έχει επιφέρει μια σημαντική βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ. Η SportDay  έψαξε και αναλύει τους τομείς επέμβασης του Μιλίνκοβιτς που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάκαμψης.

1. Άλλαξε τον τρόπο προπόνησης. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερο βαθμό έντασης της τάξης του 20-30% θέλοντας με αυτό τον τρόπο να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική στο γήπεδο και στις μονομαχίες. Δίχως μάλιστα να υπολογίσει το αναπόφευκτο ρίσκο λόγω της έντασης να του προκύψουν κάποιοι μυϊκοί τραυματισμοί όπως και έγινε (Κύργιας, Παπαδόπουλος)

2. Δούλεψε πολύ στην τακτική. Ο σέρβος διαπίστωσε ότι η ομάδα δεν είχε αγωνιστική ταυτότητα και δίδαξε 4-5 συγκεκριμένες κινήσεις που αποτελούν τον μπούσουλα πάνω στον οποίο θα κινείται η ομάδα. Προσπάθησε να παίξει ορθολογικό και όχι παθητικό ποδόσφαιρο, με ελεγχόμενο ρίσκο αλλά έχει προδοθεί από τα ατομικά λάθη.

3. Κέρδισε κάποιους παίκτες. Επένδυσε αρκετή ώρα σε κατ΄ ιδίαν επαφές με αρκετούς ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Ελσνερ και Ιμπε έχουν ενταχθεί και πάλι στο κλίμα της ομάδας, ο Τάτος μοιάζει πιο απελευθερωμένος, ο Ψυχογιός επανήλθε και δίνει λύση σε μια θέση που είχε πρόβλημα η ομάδα.

4. Αλλαξε την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Ο σέρβος είναι με διαφορά πιο επικοινωνιακός από τον Χατζηνικολάου, έχει καλύτερη προσέγγιση στο ψυχολογικό κομμάτι, φτιάχνει καλύτερα τους παίκτες και τουλάχιστον στο ξεκίνημα έχει κερδίσει το στοίχημα των αποδυτηρίων που είναι και το πιο δύσκολο όταν υπάρχουν 30 παίκτες.

Προτεινόμενα Άρθρα