Το… μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

από AllAboutARIS

Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε από τη Σαραγόσα με 2-1 στο «Λα Ρομαρέδα» αλλά πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Έχοντας την συγκλονιστική συμπαράσταση των οπαδών του ο ΑΡΗΣ στις 4 Οκτωβρίου του 2007 γνώρισε μια από τις πιο γλυκές ήττες στην ιστορία του.

Έχοντας παρακαταθήκη το 1-0 από τον πρώτο παιχνίδι (20 Σεπτεμβρίου, Κλεάνθης Βικελίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος) ηττήθηκε από την Σαραγόσα με 2-1 αλλά σφράγισε την είσοδό του στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Παρά το 1-0 του πρώτου αγώνα οι Ισπανοί και ειδικά ο αλαζόνας προπονητής τους Βίκτορ Φερνάντες ήταν σίγουροι για την πρόκριση. Θεωρούσαν πως θα «διαλύσουν» τον ΑΡΗ στην έδρα τους. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… ξενοδόχο.

Η… τρελοπαρέα των Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Κόκε, Κάλβο, Νέτο, Παπαδόπουλου, Βαγγέλη και φυσικά του σκόρερ Χαβίτο έκανε τη… ζημιά στους τρομερούς αστέρες Αϊμάρ, Μιλίτο, Ντ’ Αλεσάντρο, Ολιβέϊρα, Αγιάλα, Σέρχιο Γκαρσία.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχος καθώς μόλις στο 20’ άνοιξαν το σκορ με τον Ολιβέιρα. Στο 62’ Όμως ο Χαβίτο με την επιμονή του κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ με σουτ κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα. Το μόνο που κατάφερε η Σαραγόσα ήταν να πάρει τη νίκη με γκολ του Σέρχιο Γκαρσία στο 72’.

Αυτό που συνέβη μετά το τέλος του αγώνα στην κερκίδα που φιλοξενήθηκαν οι φίλοι του ΑΡΗ ήταν συγκλονιστικό. Όπως συγκλονιστική ήταν και η… προτροπή του προέδρου της Σαραγόσα στους ανθρώπους του ΑΡΗ για να κάνουν ησυχία οι οπαδοί του γιατί ακούγονται πολύ δυνατά και ενοχλούν το νοσοκομείο που είναι κοντά στο «Λα Ρομαρέδα»!

Αυτό ήταν το πρώτο ηχηρό… χαστούκι στους πανίσχυρους ισπανούς καθώς ακολούθησε ακόμη ένα μεγαλύτερο μετά από λίγα χρόνια επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σαραγόσα (Βίκτορ Φερνάντες): Θέσαρ, Κουαρτέρο (65` Γκάμπι), Χουανφράν, Φερνάντεθ, Λουσέν, Αγιάλα, Θαπατέρ, Αϊμάρ, Ντ` Αλεσάντρο, Μιλίτο, Ολιβέιρα (60` Σέρχιο Γκαρσία).

ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία, Κάλβο (58` Χαβίτο), Σιστόν (88` Βαγγέλη), Ίβιτς, Κόκε (81` Κουλουχέρης).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες από την βραδιά του θριάμβου…

Προτεινόμενα Άρθρα