Εκατομμύρια σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, κορδέλες σε ΑΡΗ!

από AllAboutARIS

Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί στην Θεσσαλονίκη…βοηθούν με το κόψιμο… κορδελών και βγαίνοντας φωτογραφίες με τους ανθρώπους του ΑΡΗ!

Μετά τα 20 εκ ευρώ στην ΑΕΚ, ο… Θεσσαλονικιός περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν από την Περιφέρεια και 7 εκ ευρώ στον Παναθηναικό! Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί στην Θεσσαλονίκη…βοηθούν με το κόψιμο… κορδελών και βγαίνοντας φωτογραφίες με τους ανθρώπους του ΑΡΗ!

Αναλυτικά όσα είπε ο περιφερειάρχης Αττικής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής για αθλητικά έργα: «Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε και συμβάλλει για να γίνονται έργα όχι μόνο για τους νέους, αλλά και με προοπτική ανάπτυξης σε περιοχές της Αττικής. Όλες αυτές οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, που έχει τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία, είναι για να ολοκληρωθεί ένας σχεδιασμός που θα είναι για όλα τα αθλήματα σε συνεργασία με τους Δήμους και τη ΓΓΑ. Από το 1950 και μετά η ΓΓΑ επιχορηγούσε χρήματα για να γίνουν αθλητικά έργα. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Εμείς με τη σωστή διαχείριση που έχουμε κάνει από το 2003 μέχρι σήμερα, έχουμε συγκεντρώσει κάποια χρήματα. Είμαστε ο μοναδικός οργανισμός που έχει αποθεματικό καταχωρημένο μόνο για έργα. Αυτά τα χρήματα είναι μέσα και περιμένουν».

Για τα οφέλη από τα έργα: «Αυτά τα έργα θα δώσουν πνοή και διέξοδο στους νέους. Τα χρήματα πηγαίνουν στα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ομάδες, όχι σε επιχειρηματίες. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει σε αυτά τα έργα και είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτά τα έργα είναι πολύ σημαντικά».

Για το κονδύλι για τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας: «Ο Παναθηναϊκός, με υπογραφή του προέδρου του Ερασιτέχνη, κ. Μιχαλαριά, μας έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι προσπαθούν να κάνουν την επέκταση του γηπέδου, την στατική ενίσχυση και όλα τα αναγκαία έργα για να αναβαθμιστούν τα τμήματα της ομάδας. Το αίτημα αφορούσε 9,5 εκατ. ευρώ, που εκτίμησαν με μία προμελέτη, εμείς σε πρώτη φάση βάλαμε τα 7 εκατ. ευρώ, αλλά όταν παρουσιαστεί η μελέτη πιθανώς να τροποποιηθούν και τα κονδύλια. Η περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάζεται αναβάθμιση και θέλουμε να γίνει ανάπλαση με πεζογέφυρα και χώρους πρασίνου. Εγκρίναμε ένα κονδύλι που θα μελετηθεί και θα φτάσει στο σημείο να παίζει ο Παναθηναϊκός να παίζει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να έχει γύρω του μία πολύ ωραία κατάσταση. Δεν θα είναι μόνο η αναβάθμιση του γηπέδου, αλλά μπαίνουν και μια σειρά ζητήματα, όπως περιβαλλοντικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Όλα αυτά αφορούν μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή του αστικού ιστού της Αθήνας».

Για τις διαδικασίες για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Έχει ανακοινωθεί ένα κονδύλι 20 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε από την ΑΕΚ να καταθέσει μελέτη και σε συνεργασία με τη ΓΓΑ, το Δήμο και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και άλλους ιδιωτικούς φορείς, ο φορέας υλοποίησης θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο. Για κάθε έργο και κάθε επιχορήγηση χρειάζεται καθ’ ολοκληρία να υπάρχει νομοθεσία που να καλύπτει τις ενέργειες».

Για την κριτική για την επένδυση τόσων μεγάλων ποσών σε περίοδο κρίσης: «Το 1922 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, οι άνθρωποι που έφυγαν από την Πόλη ήρθαν θεόφτωχοι και έφτιαξαν το 1928 το γήπεδο της ΑΕΚ. Τότε δεν ήταν ανάγκη; Και ήρθαν μετά οι νεότερες γενιές και το γκρέμισαν. Ο Πανιώνιος, ο Παναθηναϊκός δεν έχουν ιστορία; Η νεολαία έχει ανάγκη χώρους να αθλείται. Είναι κοινωνικό αγαθό ο αθλητισμός για τους νέους. Και τα έργα αυτά προσφέρουν ανάπτυξη, γιατί δίνουν ζωή σε όλη την περιοχή. Όλα τα λεφτά πιάνουν τόπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν υπερκοστολογήσεις».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X