"Μου λείπουν τα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ"

από AllAboutARIS

Ο Λευτέρης Σούμποτις μίλησε από τον Λίβανο όπου δουλεύει ως προπονητής και αναφέρθηκε στις μνήμες του από τους αγώνες ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ αλλά και την σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Ο Λευτέρης Σούμποτις μίλησε από τον Λίβανο όπου δουλεύει ως προπονητής και αναφέρθηκε στις μνήμες του από τους αγώνες ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ αλλά και την σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε στον Αρενα

«Δύσκολο παιχνίδι για τον ΑΡΗ γιατί από ότι είδα θα είναι πολύ κόσμος του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες δεν το έχουν ζήσει αλλά  έχουν ακούσει και πληροφορήθηκαν από γύρω και εύχομαι να κερδίσει το μπάσκετ πρώτα από όλα. Και δεύτερον να κερδίσει η ομάδα μου. Η ομάδα που ίδρωσα σαν παίκτης και σαν προπονητής. Αν ήταν στην έδρα του ΑΡΗ με τον κόσμο θα έλεγα ότι μπορώ να το παίξω και στο στοίχημα. Αλλά επειδή παίζεται στην Πυλαία είναι δύσκολο. Ο ΑΡΗΣ έχει δυνατότητες και αν μπουν χωρίς φόβο και χωρίς κόμπλεξ μπορούν να κερδίσουν» για να προσθέσει:

«Και οι δύο ομάδες αλλάξανε πολύ από πέρσι. Ο ΠΑΟΚ με την αποχώρηση του Παπαδόπουλου  δεν είναι όπως ήταν πέρσι και ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει πολλούς παίκτες. Για πρώτο τόσο σημαντικό παιχνίδι κρύβει παγίδες. Εγώ θα έχω προπόνηση και θα παρακολουθήσω το δεύτερο ημίχρονο»

Μετά διηγήθηκε ένα περιστατικό βάση του οποίου κατάλαβε όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα, το πόσο σημαντικό ντέρμπι είναι:

«Εγώ το 86’ που ήρθα, ήμασταν σε ένα τουρνουά και γινόταν στην Ελλάδα η κλήρωση ενώ τότε δεν υπήρχαν κινητά. Εγώ δεν μίλαγα καλά ελληνικά αλλά συζητούσανε όλοι και λέγανε ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ. Και νόμιζα ότι παίζουμε την πρώτη αγωνιστική. Ρωτάω  και μου λένε παίζουμε την τέταρτη. Δεν τους ενδιάφερε τίποτα. Μόνο για τον ΠΑΟΚ . Και εκείνη την στιγμή το κατάλαβα. Και έπειτα  έλεγα ότι για να πάρεις το πρωτάθλημα και να είσαι πρώτος στην πόλη, πρέπει να περάσεις τον ΠΑΟΚ. Και όταν μπει στο μυαλό σου αυτό δεν βγαίνει. Ειλικρινά στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πίσω από τον πάγκο και οι φίλαθλοι πέταγαν κέρματα και διάφορα. Ήταν θερμοί αλλά επειδή είδα άγριες φάτσες τσατίστηκα και νομίζω έβαλα 28 πόντους. Δεν είχα συνηθίσει τέτοια πράγματα και ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό το μίσος για να μας φοβίσουν. Εγώ ίσα-ίσα πήρα τα πάνω μου»

Αν του λείπουν αυτά τα ντέρμπι:«Πάρα πολύ μου λείπουν. Βέβαια ήρθα και πριν από τρία χρόνια  και παίξαμε στα ημιτελικά. Ήταν δύσκολο για μένα εκείνο το βράδυ του αποκλεισμού γιατί δεν είχα συνηθίσει να χάνω από τον ΠΑΟΚ και το ξεπέρασα πολύ δύσκολα»

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στον κόσμο:«Βλέπω καθημερινά την υποστήριξη ειδικά τώρα που έφυγαν αυτοί που ήθελαν να κάνουν μικρό τον ΑΡΗ. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα και η αγάπη δεν έχει σταματήσει ποτέ. Πέρασα σαν προπονητής και σαν παίκτη αλλά την ομάδα που ίδρωσες πρέπει να την αγαπάς. Στον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό δεν  έτρεξα. Ήμουν προπονητής. Δεν κυνηγούσα. Στο ΑΡΗ όμως το έκανα. Με δένει κάτι με όλες τις ομάδες που πέρασα αλλά η αγάπη στον ΑΡΗ είναι άλλη»

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη:«Αυτά τα έχω πει και τότε στην εκδήλωση. Εκείνη την μέρα δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα είχαμε ματς. Έβλεπα το βράδυ το παιχνίδι και θυμήθηκα τα παλιά. Το δικαιούται ο Νίκος. Μόνο αυτό δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ ξαναγυρνάει στις παλιές εποχές. Εκτιμά την ιστορία του γιατί όποιος δεν εκτιμά το παρελθόν δεν έχει μέλλον, και τώρα βλέπω λαμπερό το μέλλον»

Προτεινόμενα Άρθρα