Το… 17 το καλό!

από AllAboutARIS

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Γιάννη Αθηναίου με τη φανέλα του ΑΡΗ, αφού είτε ως οργανωτής είτε ως σούτινγκ γκαρντ, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών των «κίτρινων» στην πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Γιάννη Αθηναίου με τη φανέλα του ΑΡΗ, αφού είτε ως οργανωτής είτε ως σούτινγκ γκαρντ, ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών των «κίτρινων» στην πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Και μπορεί ο ίδιος να κάνει ήδη σκέψεις για… τελικό, ωστόσο, στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως για την ώρα προέχει το ματς της πρεμιέρας με τον ΚΑΟΔ το απόγευμα του Σαββάτου.

Η απάντηση στο… 17

Ο Αθηναίου μπορεί να πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης ωστόσο και με εξαίρεση το όποιο δικαιολογημένο άγχος στο ξεκίνημα ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω τελειώνοντας το παιχνίδι με 17 πόντους όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο χθεσινό παιχνίδι το Νο17 τον ακολούθησε πιστά και σε έναν ακόμη τομέα. Αυτός ήταν τα σου εντός που έκανε και πιο συγκεκριμένα 12 δίποντα και 5 τρίποντα.

Ο Αθηναίου πάντως το αντιμετώπισε με χιούμορ και όχι άδικα δίνοντας απάντηση για το κάθε ένα ξεχωριστά. Καταρχήν γιατί επέλεξε το Νο17 στην φανέλα του: «Ήθελα η φανέλα μου να έχει το Νο7 και αφού αυτήν την είχε ο Πελεκάνος δεν είχα άλλη επιλογή και πήρα αυτήν με το Νο17«, για να σταθεί αμέσως μετά στους 17 πόντους του αλλά και στα 17 σουτ που επιχείρησε.

«Οι 17 πόντοι μου ήταν σίγουρα το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα σε επίσημο παιχνίδι με τον Άρη χωρίς να ήταν κάτι που το περίμενα αλλά μου βγήκε στην πορεία του παιχνιδιού», χωρίς πάντως να είναι ρεκόρ καριέρας αφού είχε σημειώσει 18 πριν από δύο χρόνια με τον ΚΑΟΔ στην ήττα με 100-86 από την Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας στις 7 Μαρτίου του 2012. Κι όσο τέλος για τα 17 σουτ που επιχείρησε παραδέχθηκε:

«Δεν θυμάμαι να το είχα ξανακάνει στην Α1. Αν είχε ξαναγίνει θα ήταν όταν ήμουν στο εφηβικό με τον Ηλυσιακό».

«Μείναμε στο πλάνο μας»

Μία μέρα μετά, ο Αθηναίου τόνισε για την χθεσινή νίκη – πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena: «Θεωρώ ότι κάναμε μία καλή προετοιμασία ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γινόταν για ένα τέτοιο παιχνίδι. Για ένα τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τα καταφέραμε. Είχαμε και το επιπλέον κίνητρο να κερδίσουμε εκτός από το να προκριθούμε για να πάρουμε ώθηση για την συνέχεια. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του κόουτς μας, μείναμε συγκεντρωμένοι και στο τέλος φύγαμε νικητές«.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης στο ξεκίνημά του παρουσιάστηκε νευρικός και άστοχος, με τον Αθηναίου εντούτοις να υποστηρίζει πως: «Σίγουρα δεν μας μπήκαν τα σουτ στο ξεκίνημα αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι οι επιλογές μου κάναμε ήταν σωστές. Ακόμη και τα δικά μου άστοχα σουτ. Ωστόσο δεν το βάλαμε κάτω, και με οδηγό την άμυνα και την ομαδικότητά μας μείναμε στο πλάνο μας και με πολύ ενέργεια επιβάλαμε τον ρυθμό μας και στο τέλος κερδίσαμε«.

«Είχε δίκιο και δεν μας άγχωσε»

Αναφορικά με τις εντολές του Αγγέλου και αν διέφεραν σε σχέση με άλλα παιχνίδια είπε: «Δεν θα το έλεγα«, ενώ για την απόφασή του να αποσύρει την ομάδα του σε ξενοδοχείο παραμονή του παιχνιδιού είπε: «Θέλησε να μας απομονώσει. Είναι μία από τις μεθόδους του και όπως αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο αφού το αποτέλεσμα βγήκε στο γήπεδο ενώ θα ήθελα να πω πως η όλη του σκέψη δεν μας άγχωσε«.

Πώς όμως περίμενε ο Αθηναίου τον ΠΑΟΚ στην διάρκεια του τρίτου και τέταρτου δεκαλέπτου; «Σίγουρα περιμέναμε την αντίδρασή του αφού σε κανένα σημείο δεν πήραμε κάποια μεγάλη διαφορά για να είμαστε άνετοι. Όμως ποτέ δεν χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πατούσαμε καλά μέσα σε μία καυτή και δύσκολη έδρα μένοντας συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους«, ενώ για το ότι ακολούθησε στα αποδυτήρια; «Πανηγύρια υπήρξαν και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά σταμάτησαν εκεί. Με το που βγήκαμε από μέσα, αφού η χρονιά μόλις άρχισε«.

«Καλοδεχούμενος όποιος και αν έρθει»

Για την κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ είπε: «Ας περιμένουμε το αποτέλεσμά της. Γιατί όμως να μην φθάσουμε ακόμη και στον τελικό και τη φορά αυτή μετά από χρόνια να μην δούμε το ίδιο ζευγάρι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Θα το δούμε αυτό. Όποιος αντίπαλος και να έρθει πάντως θα είναι καλοδεχούμενος«.

«Στόχος το επόμενο παιχνίδι»

Επανερχόμενοι στους 17 πόντους που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Αθηναίου στάθηκε και στον φετινό του ρόλο στον Άρη λέγοντας: «Θα κάνω ό,τι μου πει ο κόουτς. Για αυτό είμαι εδώ«. Κι αν ο στόχος του είναι να κάνει ότι του ζητήσει ο Αγγέλου ποιος είναι ο στόχος του φετινού Άρη; «Το επόμενο παιχνίδι. Δεν θέλουμε να θέτουμε μακρυπρόθεσμους στόχους. Είμαστε μία νεανική ομάδα και τα όσα μπορεί να φθάνουνε στα αυτιά μας για το ότι μπορούμε να πετύχουμε μας δίνουνε επιπλέον κίνητρο για να τους διαψεύσουμε μέσα στο γήπεδο«.

Το στοίχημα με τον κόσμο

Για τη σημασία της παρουσίας του στον Άρη ο Αθηναίου δεν κρύβει: «Αποτελεί δέος και τιμή όπως και το να κάνω προπόνηση σε ένα γήπεδο με 21 λάβαρα τίτλων στην κορυφή του όπου θα αγωνίζομαι και σε επίσημα παιχνίδια ως γηπεδούχος και στις κερκίδες θα βρίσκονται οι φίλαθλοί μας που ξέρω ότι μετά την χθεσινή μας νίκη επί του ΠΑΟΚ τους ζεστάναμε. Αυτό όμως ήταν και είναι το φετινό μας στοίχημα. Να κρατήσουμε τον κόσμο μας ζεστό και στο πλευρό μας σε όλη την διάρκεια της χρονιάς«.

Ο ΚΑΟΔ και ο μακρινός ΠΑΟΚ

Κι όσο τέλος για την επόμενη μέρα και το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 με τον ΚΑΟΔ στο κλειστό «Δημήτρης Κραχτίδης», με τον Αθηναίου παρονομαστή από την προ διετίας παρουσία του στην ομάδα της Δράμας, σχολίασε: «Μας περιμένει ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΚΑΟΔ παρουσιάζεται τα τελευταία δύο χρόνια ιδιαίτερα δυνατός όταν αγωνίζεται στην έδρα του και θέλει προσοχή. Εμείς όμως θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε την πρώτη μας νίκη και στο πρωτάθλημα«, για να καταλήξει: «Σ΄ ένα παιχνίδι όπου θα είναι αποκλειστικά και μόνο το μυαλό και η σκέψη μας και σε καμία περίπτωση στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας που για όλους μας στην ομάδα φαντάζει πολύ μακρινό«.

Πηγή:sport24.gr

Προτεινόμενα Άρθρα