«Ευκαιρία να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία»

από AllAboutARIS

«Προσωπικά αισθάνομαι καλά, σίγουρα δεν μπορώ να είμαι 100% έτοιμος, διότι έλειπα σχεδόν ένα μήνα από το καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων. Πιστεύω σιγά σιγά θα είμαι πανέτοιμος για να βοηθήσω ξανά την ομάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων…

Αγωνίστηκε και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, όμως μία θλάση τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα. Χθες επέστρεψε με γκολ και με τη συνολική του απόδοση έδειξε στον Ζόραν Μιλίνκοβιτς ότι μπορεί να τον υπολογίζει.

Ο Μιχάλης Κύργιας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Metrosport», στην οποία μίλησε για τον τραυματισμό του, το χθεσινό φιλικό, αλλά και το παιχνίδι με τη Βέροια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα καλό τεστ. Πήραμε χρόνο συμμετοχής όσοι δεν είχαμε την δυνατότητα να αγωνιστούμε στα επίσημα παιχνίδια προκειμένου να βρούμε ρυθμό. Η νίκη που πετύχαμε είναι το λιγότερο. Αυτό που μετράει είναι ότι τρέξαμε, προσπαθήσαμε. Κατά διαστήματα, μάλιστα, η ομάδα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ο κόουτς έμεινε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από την προσπάθειά μας», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο κάθε ένας έκανε το καλύτερο που μπορούσε μέσα στο γήπεδο. Απ ότι μας είπε και ο κόουτς, έμεινε ευχαριστημένος από την διάθεση που έδειξε η ομάδα. Έκανε τις παρατηρήσεις του, στο ημίχρονο, για πράγματα που δεν του άρεσαν. Από εκεί και πέρα είναι στα πόδια του καθενός να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στην αρχική ενδεκάδα για το πρωτάθλημα».

Για τον ίδιο και το πώς αισθάνεται μετά τον τραυματισμό που τον άφησε για τρεις εβδομάδες εκτός δράσης, τόνισε:

«Ήταν ένα καλό τεστ και για μένα προσωπικά το σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) παιχνίδι, αφού μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας μου δόθηκε η ευκαιρία να βρω λίγο ρυθμό. Προσωπικά αισθάνομαι καλά, σίγουρα δεν μπορώ να είμαι 100% έτοιμος, διότι έλειπα σχεδόν ένα μήνα από το καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων. Πιστεύω σιγά σιγά θα είμαι πανέτοιμος για να βοηθήσω ξανά την ομάδα».

Κληθείς να σχολιάσει τον αγώνα της Κυριακής στη Βέροια, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο Μιχάλης Κύργιας απάντησε ότι, εφόσον έγινε η αρχή (στον Πανιώνιο) είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών να δώσουν και συνέχεια: «Η πρώτη νίκη, απέναντι στον Πανιώνιο λειτούργησε πολύ ευεργετικά, κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας. Νομίζω ήρθε στο κατάλληλο σημείο, αφού εκμεταλλευτήκαμε την διακοπή για να δουλέψουμε περισσότερο πάνω στις αδυναμίες, μαζί με τον προπονητή, και με πολύ καλύτερη διάθεση. Ο Άρης στα προηγούμενα ματς άξιζε κάτι περισσότερο από τις ήττες, κυρίως για την ψυχολογία μας, αφού πάντα μία νίκη αλλάζει το κλίμα.

Είναι μία καλή ευκαιρία στα τρία ματς που ακολουθούν (βλ. Βέροια, Πλατανιάς, ΟΦΗ) να ρεφάρουμε τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και να αναρριχηθεί η ομάδα στην βαθμολογία. Καλό, βέβαια, είναι να κοιτάμε τα ματς ένα ένα. Αρχής γενομένης, λοιπόν, από τον αγώνα της Κυριακής με την Βέροια είναι μια καλή ευκαιρία να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα και να μπορέσει η ομάδα σιγά σιγά να βρει την ηρεμία που της έλειπε και εμείς να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε και να λειτουργούμε κάτω από την πίεση του βαθμολογικού πίνακα».

Προτεινόμενα Άρθρα