"Χτίζει" πάνω στην άμυνα

από AllAboutARIS

Ο Μιλίνκοβιτς έχει ξεκινήσει από την άμυνα και έχει καταρχήν πετύχει η ομάδα του να δέχεται λιγότερες φάσεις και φυσικά λιγότερα γκολ.

Το ότι ο ΑΡΗΣ είναι εμφανώς βελτιωμένος με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο του το καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής με το ποδόσφαιρο. Οι δυο τελευταίες νίκες κόντρα σε Πανιώνιο και Βέροια απλά το επιβεβαιώνουν και βαθμολογικά. Ο σέρβος με απλές και συγκεκριμένες κινήσεις έχει πετύχει μια πρώτη ανατροπή του σκηνικού και την αρχική διόρθωση στη βαθμολογία μετά τις πρώτες αγωνιστικές.

Ο 45χρονος τεχνικός βαδίζει εσχάτως πάνω στη λογική ότι τις νίκες τις φέρνει η άμυνα. Ο ΑΡΗΣ στα τελευταία παιχνίδια έχει μειώσει ασιθητά τον μέσο όρο των καθαρών επιθέσεων που δέχεται, με άμεση συνέπεια να δέχεται και λιγότερα γκολ. Μιλώντας με αριθμούς, στα τρία πρώτα ματς πρωταθλήματος η ομάδα της Θεσσαλονίκης δέχθηκε έξι γκολ, ενώ στα πέντε που κάθεται στον πάγκο ο Μιλίκοβιτς έχει δεχθεί μόλις τέσσερα (στο πρωτάθλημα πάντα). Ειδικά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις ένα μετρώντας συνολικά μία ισοπαλία και δυο σερί νίκες (εκτός έδρας και οι δυο).

Προτεινόμενα Άρθρα