«Πλήρης ο φάκελος μας»

από AllAboutARIS

«Είχαμε προθεσμία μέχρι τις 12 και τον καταθέσαμε 12 παρά δύο. Περιμέναμε ένα έγγραφο από τη ΦΑΕ και μετά απ` αυτό ο φάκελος έκλεισε. Τέλος. Η απόφαση θα βγει λογικά ή πριν ή μετά από τα Χριστούγεννα», σημείωσε μεταξύ άλλων…

Στον «Libero 107,4» και στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Χριστοφορίδης. Ο εκ των νομικών του ΑΡΗ που χειρίζονται την υπόθεση υπαγωγής στο άρθρο 99 μίλησε για την κατάθεση του «κίτρινου» φακέλου που έγινε σήμερα, για τις τελευταίες προσθήκες σε αυτόν,για το πότε περίπου θα βγει η απόφαση, αλλά και για την Α.Μ.Κ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάθεση του φακέλου του ΑΡΗ: «Είχαμε προθεσμία μέχρι τις 12 και τον καταθέσαμε 12 παρά δύο. Περιμέναμε ένα έγγραφο από τη ΦΑΕ, στο οποίο αναφέρονται ρητά τα ποσά προσαυξήσεων που φεύγουν από το άρθρο 44 και τον νόμο Ορφανού. Τελικά, το πήραμε και το καταθέσαμε μαζί με τα άλλα».

Για το αν υπήρξαν δηλώσεις πρόθεσης συμμετοχής στην Α.Μ.Κ: «Πέρα από την «ΚΜΑ» και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, δεν υπήρξε καμία έγγραφη δήλωση».

Για την κύρια παρέμβαση του Παναγόπουλου: «Με τη βοήθεια της κα.Βουτσά(η οποία μας βοήθησε για πολλοστή φορά και αυτό είναι προς τιμήν της) βρήκαμε από το αρχείο της ΠΑΕ στοιχεία για τις υποθέσεις Μπασίρ, Κνόπερ, Σίμιτς, Βαλερί και τι έγινε με την Ουέφα. Στο φάκελο που καταθέσαμε έχουμε αναπτύξει τα επιχειρήματα μας επί τους θέματος και πρακτικά και θεωρητικά και νομίζω ότι εκεί είμαστε δυνατοί. Από κει και πέρα, πρέπει να δούμε πως θα κινηθεί νομικά η ΠΑΕ γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί εκφράσεις που δεν τιμούν και αυτούς που τις έκαναν, αλλά και τον ΑΡΗ σαν σύλλογο»

Για το αν μπορεί να γίνει πλέον κάποια επιπλέον προσθήκη στο φάκελο: «Ο φάκελος έκλεισε. Τέλος. Η απόφαση θα βγει λογικά ή πριν ή μετά από τα Χριστούγεννα».

Για την περίπτωση που η απόφαση βγει πριν τα Χριστούγεννα και είναι θετική: «Με βάση τα τωρινά δεδομένα ο ΑΡΗΣ δε μπορεί να κάνει άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών και να προβεί σε προσθήκες. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς δε μπορούμε να μιλάμε θεωρητικά γιατί είναι σαν να ψάχνουμε ψύλλο στα άχυρα. Θεωρώ ότι θα ήταν καλό να γίνει μια προσπάθεια από τώρα. Παρόλα αυτά, μόνο αν γίνει τροποποίηση στον κανονισμό μπορεί να προλάβει».

Για την Α.Μ.Κ και αν υπάρχει τρόπος να καμφθούν τα εμπόδια που παρουσιάζονται: «Υπάρχει, ωστόσο αυτή δεν  είναι δική μου δουλειά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια απόφαση που προστατεύει τον ΑΡΗ. Αν υπάρχει θέμα με τη δέσμευση μέρους των χρημάτων, μπορεί για παράδειγμα να ανοίξει ένας λογαριασμός -πράγμα που είναι θέμα μιας ημέρας- και να τοποθετηθούν σε αυτόν 50 ευρώ, προκειμένου να δούμε αν θα δεσμευτεί ένα μέρος του ποσού. Το Δημόσιο αν είναι να δεσμεύσει, το κάνει ανεξαρτήτως ποσού έτσι κι αλλιώς».

Για την ημερίδα με θέμα την Αθλητική Δικαιοσύνη που θα γίνει σήμερα: «Η εκδήλωση θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα στην οδό Κατούνη και αφορά την ολοένα και αυξανόμενη εμπλοκή της Αθλητικής Δικαιοσύνης στον Επαγγελματικό Αθλητισμό. Το ζητούμενο φυσικά είναι να προκύψουν συμπεράσματα μέσα από το διάλογο που θα γίνει, γιατί για να είμαστε ειλικρινείς το ποδόσφαιρο που όλοι αγαπάμε βαδίζει σε σκοτεινά μονοπάτια».

Προτεινόμενα Άρθρα