Τον «εκτέλεσαν» Σπάθας, Ακρίβος

από AllAboutARIS

Σπάθας και Ακρίβος διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο Γεντί Κουλέ.

Σπάθας και Ακρίβος διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα στο Γεντί Κουλέ. Ο πρώτος απέβαλε τον Έλσνερ στο 2΄(!!!), ο δεύτερος ανακάλυψε οφσάιτ στο 10 σε φάση πέναλτι και αποβολή υπέρ του Αγκάνθο. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα και επικράτησε με 2-0 με γκολ στην επανάληψη.

Ο Μιλίνκοβιτς παρέταξε την ομάδα με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Έλσνερ, Πουλίδο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Ψυχογιό και αριστερά τον Μαργαρίτη στα μπακ. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Τριανταφυλλάκος, Νταμαρλής με τον Τάτο μπροστά τους και εξτρέμ τον Σταυρόπουλο δεξιά και τον Ίμπε αριστερά, ενώ στην κορυφή ήταν ο Αγκάνθο.

ΚΟΚΚΙΝΗ… ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 2΄ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΘΑ ΣΕ ΕΛΣΝΕΡ

Από το δεύτερο κιόλας λεπτό, ο Ηλίας Σπάθας που ήταν και αυτός θαμώνας στα βαφτίσια του Βοσκάκη, παρέα με το Νίκο Μαχλά, απέβαλε εντελώς άδικα τον Ροκ Έλσνερ με απευθείας κόκκινη σε ένα συνηθισμένο φάουλ που με αυστηρότητα θα μπορούσε να υποδείξει κίτρινη.
Τα δεδομένα άλλαξαν άμεσα και αφού χρειάστηκε στο 4 ο Διούδης με εκπληκτικό τρόπο να κρατήσει το μηδέν σε κεφαλιά του Μακρή, ο Μιλίνκοβιτς πέρασε στο ματς τον Κύργια στην θέση του Σταυρόπουλου (για δέκα λεπτά έπαιξε στόπερ ο Νταμαρλής).

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ…ΟΦΣΑΙΤ

Στο 10 ο… Ακρίβος έβγαλε από την δύσκολη θέση τον Σπάθα που θα έπρεπε να δώσει κόκκινη κάρτα και πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ σε τράβηγμα του Τριποτσέρη στον Αγκάνθο. Ο… βοηθός βοήθησε με την υπόδειξη του Τάτου σε θέση οφσάιτ που όμως φάνηκε ξεκάθαρα ήταν σε κανονική θέση.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΑΡΗΣ δεν απειλούνταν από τους γηπεδούχους και σε μία περίπτωση που αυτό συνέβη ο, Διούδης απομάκρυνε την κεφαλιά του Παπάζογλου στο 34. Νωρίτερα στο 31 ο Νταμαρλής έφτασε κοντά στο γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ.

Ο Σα Πίντο μετά το δώρο του Σπάθα έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με τον Κουτσιανικούλη να περνά στην θέση του Κάλαιτζιτς (που στο 15 πήγε με τις τάπες πάνω στον Σταυρόπουλο, αλλά είδε μόνο… κίτρινη) χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς αμυντικά ο ΑΡΗΣ ήταν θετικός και έτσι κράτησε το μηδέν στο πρώτο μισό του αγώνα (0-0).

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ Ο ΟΦΗ ΚΑΙ 1-0

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή στο 53, όταν ο Κουτσιανικούλης άλλαξε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του ΑΡΗ- τα αμυντικά χαφ του ΑΡΗ ήταν εκτός θέσης- και σούταρε στην γωνία του Διούδη για το 1-0.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΟΦΗ, ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΙΜΠΕ

Ο ΑΡΗΣ παρά το γκολ που δέχθηκε, παρέμενε στο παιχνίδι καθώς ο ΟΦΗ δεν τον απειλούσε ιδιαίτερα. Από την άλλη όμως ο Αγκάνθο ήταν αποκομμένος, με δεδομένο ότι λόγω της αποβολής μόνο ο Τάτος ήταν κοντά του. Ο ΟΦΗ δεν απειλούσε, αλλά βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 όταν μετά από κόρνερ, ο Ίμπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Κάπου εκεί στην ουσία τελείωσε και το παιχνίδι με τον Διούδη να απομακρύνει ορισμένα καλά σουτ των παικτών του ΟΦΗ, ενώ ο Μιλίνκοβιτς στην ουσία ξεκούρασε τον Αγκάνθο με τον Μανιά και πέρασε και τον Παπαδόπουλο στο 80 στην θέση του Νταμαρλή.

Στα τελευταία λεπτά ο ΑΡΗΣ προσπάθησε κάπως να αντιδράσει, αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τριποτσέρης πήγε με τις τάπες πάνω στον Παπαδόπουλο, ο Σπάθας έδωσε φάουλ, αλλά ούτε καν κάρτα!

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτη, Πουλίδο, Έλσνερ, Νταμαρλής( 80 Παπαδόπουλος), Τριανταφυλλάκος, Ίμπε, Σταυρόπουλος (15 Κύργιας), Τάτος, Αγκάνθο (75Μανιάς).

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κάλαιτζιτς (36 Κουτσιανικούλης), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης( 67 Λαμπρόπουλος), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (79 Μακουκούλα).

Προτεινόμενα Άρθρα