Από το "44" έως το… "99"

από AllAboutARIS

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην ίδια θέση. Δεύτερη ευκαιρία, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει…

Εννιά χρόνια συμπληρώθηκαν, χθες, από τη μέρα της πρώτης -χρονικά- οικονομικής κάθαρσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ηταν 11 Νοεμβρίου του 2004, σε μια τραγική -αγωνιστικά- χρονιά για τον ΑΡΗ, όταν η εταιρεία πετύχαινε το στόχο της υπαγωγής στο άρθρο “44”, με τις ελπίδες για καλύτερες μέρες, σε όλα τα επίπεδα, να είναι κάτι παραπάνω από ορατές…

Η “κίτρινη” ΠΑΕ κλήθηκε να αποπληρώσει, τότε, το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ σε δέκα χρόνια με ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, που ξεκίνησαν από τον Απρίλιο του 2005, ενώ διαγράφηκαν 6-7 εκατομμύρια χρέη.

Στα χρόνια, τα οποία μεσολάβησαν έγιναν πολλά. Δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι διοίκησαν, έμαθαν από το “αμαρτωλό” παρελθόν, γιατί -εννιά χρόνια μετά- ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην ίδια θέση.

Η οικονομική κάθαρση επιτεύχθηκε, αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν, τα χρέη… γιγάντωθηκαν, με αποτέλεσμα οι “κίτρινοι” να περιμένουν τη δεύτερη… κάθαρση, μέσω του άρθρου “99” και ενώ πλησιάζει και η γιορτή του Ιωβηλαίου.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί πως οι διοικήσεις που βρέθηκαν επικεφαλής, ήταν συνεπείς στις πληρωμές των δόσεων, οι οποίες είχαν συμφωνηθεί με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο ΑΡΗΣ “εξοφλεί” τον Απρίλιο του 2014 και -καλώς εχόντων των πραγμάτων- ετοιμάζεται για ένα νέο οικονομικό ανήφορο, με την ευχή να βρει σύντομα τον… ίσιο δρόμο.

Η σημασία της οικονομικής συνέπειας, δε, παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστούμε ότι η ΑΕΚ, η οποία είχε υπαχθεί μαζί με τους Θεσσαλονικείς, δεν κατάφερε να είναι το ίδιο “εντάξει”, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με το συνολικό χρέος, το οποιο είχε προ της υπαγωγής. Εξέλιξη, που έλαβε χώρα, πριν λίγες μέρες…

Τρίτη φορά το ίδιο λάθος δεν επιτρέπεται να συμβεί, σε όποιον ή όποιους, βρεθούν -μελλοντικά- στο… υπερωκεάνιο, το οποίο λέγεται “ΑΡΗΣ” και, αφού βέβαια, το Δικαστήριο δώσει την οριστική συγκατάθεσή του για τις μέρες του… 99.

Πριν τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου…

Προτεινόμενα Άρθρα