Από τον Κόστα ως τον Ίμπε (pics&vids)

από AllAboutARIS

Στην τελευταία εφταετία πολλοί παίκτες πέρασαν από το ρόστερ του ΑΡΗ και μία θέση η οποία αναζητούσε κάθε χρόνο καινούριο κάτοχο ήταν αυτή του αριστερού εξτρέμ.

Αλλοτε με παίκτες που ήταν η φυσική τους θέση και άλλοτε με ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της, οι εκάστοτε προπονητές του ΑΡΗ κάλυπταν την αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

Στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του λατιν μοντέλου (2007-2007) εκεί έπαιζε ο Πορτογάλος Πάουλο Κόστα, ο οποίος έκανε μία πολύ καλή σεζόν αλλά δεν παρέμεινε στην ομάδα και το καλοκαίρι αναχώρησε για Κύπρο.

Το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στην ομάδα ο Τόνι Κάλβο, τον οποίο συνόδευαν σπουδαίες συστατικές για το ταλέντο του. Ο νεαρός τότε Ισπανός, αν και δεξί χαφ η φυσική του θέση, προτιμήθηκε από πολλούς προπονητές τα επόμενα χρόνια να παίξει αριστερά με ανάποδο πόδι, μιας και δεξιά υπήρχε ούτως ή άλλως ο Χαβίτο.

Τη σεζόν 2008-09 ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να βρει μία πιο σωστή λύση για την αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, φέρνοντας τον Μάριο Ρεγκέιρο. Ούτε ο Ουρουγουανός στέριωσε όμως και το επόμενο καλοκαίρι αποχαιρέτισε το «Κλεάνθης Βικελίδης». Πολύ πιο οικονομική επιλογή αλλά με με μεγάλη προσφορά ήταν φυσικά αυτή του Νόε Ακόστα, στην τελευταία σεζόν πριν αρχίσει το βάσανο με την αδυναμία απόκτησης αδειοδότησης.

Για τη συγκεκριμένη θέση είχε αποκτηθεί και ο Ισπανός Άλεξ Πέρεθ, ο οποίος πρόλαβε να κάνει περισσότερες φωτογραφήσεις σε περιοδικά απ’ ό,τι συμμετοχές αλλά και ο Αμερικανός Φρέντι Αντού, που επίσης δεν δικαιολόγησε τα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια που ακούστηκαν γι’ αυτόν στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Από Έλληνες ποδοσφαιριστές αρκετές συμμετοχές στη συγκεκριμένη θέση επί Κούπερ έκανε ο Μενδρινός, ακολούθησε ο Καπετάνος επί Τσιώλη, ενώ πέρσι πρωτοείδαμε εκεί τον Σουνά αλλά και τον Καραγιάννη.
Φέτος η «έμπνευση» του πρώην τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ήταν ο Ίμπε, από τον οποίο ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να απαλλαγεί και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Δείτε στο YellowTV φωτογραφίες των παικτών που προαναφέραμε αλλά και βίντεο από γκολ που σημείωσαν.

Προτεινόμενα Άρθρα