«Μπορεί ο ΑΡΗΣ ένα καλό αποτέλεσμα»

από AllAboutARIS

Ο πρώην μπακ του ΑΡΗ μίλησε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ,εκφράζοντας την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα

Σε θετικό αποτέλεσμα του ΑΡΗ στην Τοούμπα πιστεύει ο Κρίστι Βανγκέλι. Ο πρώην μπακ των “κίτρινων” μίλησε στον “Αρένα” για το ντέρμπι της Τούμπας,δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας.

Αναλυτικά: 

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα όλοι δίνουν σημασία σε ένα τέτοιο παιχνίδι και ιδιαίτερα όταν είναι εκτός έδρας. Ο προπονητής έχει καταλάβει τη σημασία του παιχνιδιού και θα ετοιμάσει τους παίκτες όσο καλύτερα μπορεί. Θεωρώ πως ο Άρης ευνοείται από την διακοπή του πρωταθλήματος και θα κατεβεί προετοιμασμένος να πάρει κάτι».

Για την προετοιμασία του ποδοσφαιριστή πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι: «Ο κάθε παίκτης πρέπει να προετοιμαστεί ψυχολογικά. Χωρίς την ψυχολογία δε γίνεται τίποτα. Ένας παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος  όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και να μην επηρεάζεται. Σαφώς υπάρχει άγχος αλλά πρέπει να ξεπεραστεί και να μπορεί να αντιδράσει στις δύσκολες συνθήκες».

Για το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα να έχει ένα πρόεδρο που έχει βάλει χρήματα και έχει πάρει παίκτες. Ο Άρης δε πρέπει να δώσει σημασία σε αυτό και θεωρώ πως άμα οι παίκτες τα δώσουν όλα και ο προπονητής ακολουθήσει καλή τακτική ο Άρης μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει ο Άρης το παιχνίδι: «Νομίζω ότι η τακτική των αντεπιθέσεων είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο Άρης. Έχει φανεί από τον ΠΑΟΚ πως στις αντεπιθέσεις έχει, πρόβλημα καθώς οι παίκτες του είναι αργοί. Με γρήγορους παίκτες, όπως ο Ουντότντζι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει διεθνείς παίκτες οι οποίοι θα είναι κουρασμένοι κάτι που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Άρης».

Για την νίκη πριν από τρία χρόνια μέσα στη τη Τούμπα: «Κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι εκείνη τη μέρα, τρέχαμε παραπάνω από τον αντίπαλο, κερδίζαμε όλες τις μονομαχίες και κερδίσαμε. Ήμασταν πολύ συμπαγείς, είχαμε τρεξίματα και καταφέραμε να κερδίσουμε. Θυμάμαι ακριβώς πώς είχε στήσει την ομάδα ο προπονητής και είχε διαβάσει πως μετά το 60′ ο αντίπαλος έπεφτε. Εμείς είχαμε πολύ καλή αντοχή, εκμεταλλευτήκαμε τα τρεξίματα μας και μετά το 60′ μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ».

Για την ψυχολογία των ντέρμπι: «Φυσικά εκτός από την τακτική είναι η ψυχολογία και τα τρεξίματα. Μια ομάδα που είναι καλά στημένη και έχει και όλα τα παραπάνω θα πάρει καλό αποτέλεσμα».

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες του Άρη στα αποδυτήρια: «Θα τους έλεγα να μη φοβηθούν τίποτα, να μην επηρεαστούν και να παίξουν σαν να βρίσκονται στο Χαριλάου η κάποιο άλλο γήπεδο. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μονάχα στο παιχνίδι τους καθώς άμα ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο μπορεί να εκνευριστούν και να χάσουν την προσοχή τους».

Προτεινόμενα Άρθρα