Φάκελος “συνελεύσεις”

από AllAboutARIS

Η εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών που πρόσταζε η λειτουργία της ΚΜΑ και οι αποφάσεις, οι οποίες καθόρισαν τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα

Των Μάνου Χατζάκη, Νίκου Παπαδόπουλου

Από τα σχεδόν οκτώ χρόνια που υφίσταται η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, πολλά είναι αυτά που μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος. Με τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά, να έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Τις Γενικές Συνελεύσεις του Φορέα.

Άλλες τακτικές και άλλες έκτακτες. Όλες είχαν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Κατά κύριο λόγο οι δεύτερες φυσικά, στις οποίες το Σώμα της ΚΜΑ, πήρε κάποιες από τις πιο σημαντικές αποφάσεις, για την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το AllAboutARIS έψαξε και παρουσιάζει τις Γενικές Συνελεύσεις  που ξεχώρισαν αυτά τα περίπου οκτώ χρόνια, όπως και τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτές.

13 Δεκεμβρίου 2006: Η πρώτη γνωριμία

Πρώτη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του ΑΡΗ έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα, όπως φυσικά και οι διοικήσεις των τμημάτων του συλλόγου.

Το πρωτοποριακό εγχείρημα της τότε Λέσχης, παίρνει σάρκα και οστά, και παρουσιάζεται στον κόσμο,που καλείται να εκλέξει τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΑΕ, το οποίο θα ίσχυε μέχρι τον Ιούνιο του 2009.

18 Ιουλίου 2007: Η ONCE, και το «ναι» του Σώματος, για ένα πλάνο που ποτέ δεν εφαρμόστηκε

Ακόμη μία ΓΣ της Λέσχης. Η τρίτη κατά σειρά και δεύτερη Έκτακτη. Θέμα συζήτησης, η ανάθεση ή όχι του μάνατζμεντ του ΑΡΗ στην ONCE. Εταιρία, στην οποία θα συμμετείχαν ο τότε  και νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, ο Γιάννης Κόντης, ο Μανέλ Φερέρ και ο Έρικ Γιούτκεβιτς (συνεργάτης του Ισπανού), με ποσοστό 25% έκαστος. Ένα σχέδιο, που εν τέλει δεν εκπονήθηκε παρά το πράσινο φως που άναψε το Σώμα του Φορέα.

11 Μαΐου 2009: Λίγο πριν την αλλαγή σελίδας

Μετά από τρία χρόνια, η θητεία της διοίκησης του Λάμπρου Σκόρδα ολοκληρώθηκε, και τα μέλη της Λέσχης κλήθηκαν να αποφασίσουν το που θα εμπιστευτούν τις τύχες της ομάδας.

Στις εκλογές της 17ης του ίδιου μήνα, η παράταξη «ΑΡΗΣ Προοπτική», με επικεφαλής τον Θανάση Αθανασιάδη, θα συγκεντρώσει το συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 75,05% (1.896 ψήφοι) και θα αναλάβει τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ.

11 Μαΐου 2011: Η ώρα της κρίσης

Η θητεία διετούς διάρκειας της διοίκησης Αθανασιάδη ολοκληρώθηκε και η ώρα του απολογισμού έφτασε. Πολλά γνωστά θέματα, αλλά και στοιχεία που δεν είχαν δει μέχρι τότε το φως της δημοσιότητας, βγήκαν στην επιφάνεια. Και αυτό, γιατί εκτός από την περίοδο 2009-2011, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για τα οικονομικά πεπραγμένα της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι και εκείνη τη χρονιά

Οι παρατάξεις «ΑΡΗΣ Προοπτική» και «ΑΡΗΣ Ενότητα» παρουσίασαν τις θέσεις του στα περίπου 4.000 μέλη που ήταν παρόντα και το πλάνο που έχουν διαμορφώσει για την ομάδα, ενόψει των εκλογών, οι οποίες, όπως αποφασίστηκε, θα διεξάγονταν στις 22 Μαΐου.

22 Φεβρουαρίου 2012: Η νέα ονομασία και η παράταση θητείας

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, που προέκυψε από εταιρία του εξωτερικού, οδήγησε στη σύγκλιση Έκτακτης ΓΣ, προκειμένου να συζητηθεί με τα μέλη και να παρθεί μια απόφαση.

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, παρουσίασε πρόταση που έκανε λόγο για εισροή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ομάδας,  ζητώντας ταυτόχρονα την παράταση θητείας της τότε διοίκησης ως το 2014.

Μετά από πολύ σκέψη αλλά και σύσκεψη της νομικής ομάδας του Λέσχης, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η παράταση της θητείας είναι νόμιμη και δυνατή με βάση το καταστατικό, η πλειοψηφία των παρευρισκομένων είπε το «ναι» και έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου.

Ιστορική εκείνη η μέρα και για τον Φορέα, καθώς μετονομάστηκε σε «Κοινωνία Μελών ΑΡΗ» θέμα που προέκυψε λόγω του νέου αθλητικού νόμου και της μετονομασίας όλων των συνδέσμων σε Λέσχες φίλων της εκάστοτε ομάδας.

4 Μαΐου 2012: Η (μοναδική) πρόταση των Αθανασιάδη-Ορφανίδη και η αποκάλυψη Κόντη για Πλα

Η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος που βρήκε τον ΑΡΗ εκτός των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη, δρομολόγησε ραγδαίες εξελίξεις στην ομάδα, που είχε άμεση ανάγκη από εισροή χρημάτων.

Στη επεισοδιακή έκτακτη ΓΣ της 4ης Μαΐου, οι διαδικασίες δεν οδήγησαν σε κάποιο οριστικό αποτέλεσμα. Η μόνη πρόταση που παρουσιάστηκε ήταν αυτή των Αθανασιάδη-Ορφανίδη, η οποία συνοδεύτηκε από την αποκάλυψη του Γιάννη Κόντη για το θέμα Πλα και το ενδιαφέρον του Αντιπροέδρου της Morgan Stanley, στην Ελβετία, για να επενδύσει στον ΑΡΗ. Το Σώμα αποφάσισε την διακοπή της Συνέλευσης και τη συνέχεια της σε ημερομηνία που θα οριζόταν, ώστε να κατατεθούν επιπλέον έγγραφες προτάσεις για την ΠΑΕ.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 21 Μαΐου, και πάλι στο Βελλίδειο. Η ανάγκη για ρευστό στην ΠΑΕ, αλλά και για ένα όραμα, οδήγησε τον κόσμο να επιλέξει παμψηφεί την πρόταση των Αθανασιάδη-Ορφανίδη. Αυτή εξασφάλιζε σε πρώτη φάση την εισροή κεφαλαίων 2-2,5 εκατ. ευρώ έως 30 Ιουνίου,  με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ να υποστηρίζει ότι είχαν μπει ήδη περίπου 200.000 ευρώ. Ωστόσο το όλο πλάνο δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή, καθώς η μη αδειοδότηση της ομάδας επέφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την παύση του ΔΣ της  ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

21 Ιουνίου 2012: “Επιχείριση” ανασύνταξη

Ο ΑΡΗΣ έμοιαζε με κάρο κολλημένο στη λάσπη, ψάχνοντας απεγνωσμένα το πλάνο της επόμενης μέρας. Αυτό ήρθε στην Τακτική ΓΣ της 21ης Ιουνίου,όπου πέρασε παμψηφεί η πρόταση ανάληψης της ΠΑΕ από διοικούσα επιτροπή,  η οποία απαρτιζόταν από τους  Αντώνη Ζαμπέτα, Σταύρο Λαμπριάκο, Αλέκο Κατσιαούνη και Παναγιώτη Στεφανίδη και ένα εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη, με την κατάληξη της να είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Ακόμα, ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, ενώ προκηρύχθηκαν εκλογές στον Φορέα και πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων.

27 Απριλίου 2013: Ξανά στις κάλπες

Λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, η “μπάλα” μεταφερόταν εκτός γηπέδου, και πιο συγκεκριμένα στις κάλπες. Στην έκτακτη ΓΣ της 27ης Απριλίου προκηρύχθηκαν αρχαιρεσίες σε ΠΑΕ και ΚΜΑ, ενώ αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέα έκτακτη ΓΣ, στις 18 Μαΐου. Η οποία εν τέλει έγινε στις 20 του ίδιου μήνα.

20 Μαΐου 2013: Ηλιάδης vs Σκόρδας και το… βουνό

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΠΑΕ, οι υποψήφιοι βρέθηκαν ενώπιον του κόσμου. Στην έκτακτη ΓΣ του “Nick Galis Hall” οι Δημήτρης Ηλιάδης και Λάμπρος Σκόρδας παρουσιάστηκαν ως μόνοι υποψήφιοι για την προεδρεία της ΠΑΕ, αναλύοντας τις θέσεις τους για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το ίδιο ωστόσο δεν έγινε και με τον Τάσο Αβάνογλου, που δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ονόματα των επενδυτών που εκπροσωπεί, ενώ παράλληλα έθεσε και συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσει το ενδιαφέρον τους.

Οι δεσμεύσεις του Δημήτρη Ηλιάδη για το άρθρο 99, τις χορηγίες ύψους; 1,4 εκατ. ευρώ και μια ανταγωνιστική ομάδα, του έδωσαν τη νίκη στις αρχαιρεσίες της 25ης Μαΐου,  όπου συγκέντρωσε 1.439 ψήφους, με τον κ. Σκόρδα από την άλλη να έχει 769.

Προτεινόμενα Άρθρα