Γιατί δεν το πήραν…

από AllAboutARIS

Τι κινδύνους εγκυμονεί για τον ΑΡΗ η δημοσιοποίηση του πορίσματος και το τίμημα που πληρώνει η ΚΜΑ.

Οι άνθρωποι της ΝΕΧΙΑ δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους όταν τους ζητήθηκε από την ΚΜΑ να τους ενημερώσουν τι θα σημαίνει για τον ΑΡΗ η δημοσιοποίηση του πορίσματος βάσει των στοιχείων που έχουν βρει και υπάρχουν αναλυτικά σε αυτό για τα πεπραγμένα των διοικήσεων Σκόρδα και Αθανασιάδη.

Οι ορκωτοί λογιστές τους είπαν ευθύς εξαρχής ότι με την έφεση για το 99 να βρίσκεται στα σκαριά η δημοσιοποίηση θα ήταν ουσιαστικά ένα αυτογκόλ από μεριάς ΑΡΗ στην προσπάθεια δικαίωσης σε δεύτερο βαθμό αφού λογικά το πόρισμα θα έφθανε στα χέρια των δικαστών με τις γνωστές συνέπειες.

Εκείνο όμως που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της μη παραλαβής του πορίσματος ήταν το παράδειγμα της ΑΕΚ που επικαλέστηκε η ΝΕΧΙΑ λέγοντας ότι μόλις ο έλεγχος που είχε ζητήσει η ΑΕΚ δημοσιοποιήθηκε, την επόμενη μέρα, ήταν στα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα πρόστιμα για τον ΑΡΗ θα ήταν καταδικαστικά και ουσιαστικά θα οδηγούσαν την ομάδα στη Γ Εθνική όπως χαρακτηριστικά τους είπαν. Όλα αυτά οδήγησαν το Δ.Σ της ΚΜΑ στην απόφαση να μην παραλάβει το πόρισμα και να ζητήσει από την ΝΕΧΙΑ να δώσει το «παρών» και στη Γ.Σ όταν αυτή οριστεί.

Στην ΚΜΑ αντιλαμβάνονται τις αντιδράσεις που υπάρχουν ή θα υπάρξουν από χθες εξαιτίας αυτής της απόφασης αφού εδώ και μήνες ο κόσμος περιμένει να πληροφορηθεί ποιοι ήταν οι λόγοι που ο ΑΡΗΣ έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και φυσικά την παραδειγματική τιμωρία όσων τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και έχουν και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Στις κατηγορίες του κόσμου περί συγκάλυψης, προτάσσουν το συμφέρον της ομάδας και δηλώνουν ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου οι ευθύνες θα αποδοθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα